Hoe de prestaties van de snelheid op Windows XP Home SP3

Hoe de prestaties van de snelheid op Windows XP Home SP3


PCs van Vensters kan na verloop van tijd vertragen. Uw bijzondere boosdoener misschien wel een website die gebruikmaakt van een te grote overvloed van ingewikkelde code. Ongeacht de oorzaak daarvan, is een Windows-PC traag-als-melasse frustrerend.

De stappen die volgen zorgt voor een belangrijke impuls in snelheid; oudere Windows-machines kunnen een 200 procent zien toenemen.

Instructies

Terug aan de slag met SP3

1

Voer chkdsk uit. De Windows-advies aan chkdsk wordt bereikt via de opdracht uitvoeren.

2

Klik op de knop Schijfopruiming. Schijfopruiming is een hulpprogramma om schijfruimte op uw harde schijf/schijven. Het vertelt u automatisch welke bestanden u veilig kunt verwijderen en geeft u de mogelijkheid om te kiezen of unchoose bestanden afzonderlijk.

3

Voer Defragmentatie uit. Gefragmenteerde schijven trager omdat de computer ziet er overal in de harde schijf of de schijf een bestand te openen. Schijfdefragmentatie is Microsofts Windows hulpprogramma waarmee gefragmenteerde bestanden en mappen herschikt, zodat zij efficiƫnter kunnen worden betreden.

4

Herhaal stap 2 en 3. Opnieuw uitvoeren Schijfopruiming en Schijfdefragmentatie.

5

Voer het hulpprogramma Foutcontrole. Deze Microsoft-tool scant voor slechte bestanden en hun sectoren en doet voor bestanden en mappen wat Schijfdefragmentatie doet voor opslagruimte op een schijf.

6

Uitvoeren van spywaresoftware voor het detecteren van spyware of malware. Microsoft Staten: "Ter bestrijding van spyware, wilt mogelijk Microsoft Windows Defender, dat is opgenomen in Windows 7 en Windows Vista en is beschikbaar als gratis download voor Microsoft XP SP2 kunt u overwegen." Schitteren door afwezigheid is melding gemaakt van SP3. McAfee VirusScan, die een gratis te downloaden, is als er al geen anti-spyware software op uw PC is gebruiken

7

Open het dialoogvenster "Instellingen voor prestaties". Het is in de "Systeemeigenschappen: Configuratiescherm. Klik op "Start", vervolgens "Control Panel", 'System' "Prestaties", "Instellingen". Kies "Visuele effecten", en klik op het keuzerondje "Betere prestaties".

Deze actie schakelt sommige visuele effecten instellingen, maar ze kunnen altijd worden opnieuw ingesteld op hun standaardwaarden.

8

Klik op het tabblad "Geavanceerd" in de prestatieopties. Klik op de optie "Programma's" onder "Processorgebruik". Hierdoor wordt Windows XP te besteden het grootste deel van de processortijd wordt toegewezen aan welk programma wordt uitgevoerd in de voorgrond.

Dit kan altijd terug worden ingesteld op de standaardinstelling van Windows XP.

9

Blijven in de "Prestatie-opties" venster. De tweede sectie is geheugengebruik. Klik op de "Programma's" radio knop toewijzen meer RAM voor het uitvoeren van toepassingen, goed voor enkele machines. Voor een server of een desktop met een heleboel RAM, echter levert het kiezen van de instelling "Systeemcache" betere prestaties.

10

Verminderen van virtueel geheugen. De derde sectie in prestatieopties is virtueel geheugen. Virtueel geheugen is een gebied op de schijf waarop Windows "" voor extra RAM-geheugen leent.

Windows XP standaard is 1,5 keer de hoeveelheid RAM-geheugen. Klik op aangepast formaat. Verkleinen "eerste" aan de helft van de aanbevolen grootte; "Maximale grootte" op de aanbevolen standaardinstelling laten staan.

Klik op "Set" de wijzigingen op te slaan. Volgende keer dat u de machine opstart, zullen de veranderingen van kracht.

11

Een volledige en grondige virus-en spyware scan uit te voeren. Gebruik wat virusscansoftware u en graag. McAfee Virus Scan is een gratis download die alleen met Internet Explorer als browser werkt.

Tips & waarschuwingen

  • Dit is een tijdrovende inspanning, nemen ongeveer een uur om alles te doen.
  • ReadyBoost is een een hulpprogramma van Microsoft die gebruik maakt van USB flash-geheugen als een verlengstuk van RAM. Het werkt met Windows 7 of Windows Vista; nu Windows XP.
  • BIOS-instellingen kunnen worden gewijzigd om te stimuleren XP snelheid. Wijzigen van de BIOS-instellingen zeer zorgvuldig. Een verkeerde beweging hier uw PC niet aan laars helemaal kan veroorzaken. Wees extreem voorzichtig.