Hoe de overdracht van vrije schijfruimte van één schijf naar de andere

Hoe de overdracht van vrije schijfruimte van één schijf naar de andere


Betere technologie kunt fabrikanten om te bouwen van kleinere PC's, en de meeste computers hoeft slechts één grote-opslagcapaciteit harde schijf. Verder, kan een Windows-PC meerdere partities van verschillende groottes op deze stations hebben. De "C"-partitie bevat meestal het besturingssysteem, programma's en gegevensbestanden. Partitie letters die volgen op een herstelpartitie kunnen houden, of ze kunnen dienen als een back-uplocatie. Als er ruimte beschikbaar op een partitie, zoals de allerbelangrijkste "C" schijf onvoldoende, kunnen bepaalde computerfuncties onbruikbaar worden. Als dit uw hachelijke situatie, kan Windows partitioneren van schijven en meer ruimte voor een bepaald station.

Instructies

Verkleinen van een station

1

Klik op "Start". Typ "Computerbeheer" in het zoekvak op de bodem van de "Start"-menu. Druk op "Enter" om te openen van de console Computerbeheer. Klik op 'Disk Management' onder 'Storage' in het linkerdeelvenster.

2

Klik met de rechtermuisknop op de stationsletter, zoals "C" of "O," dat u minder in grootte. Selecteer "Verschrompelen Volume" in het menu.

3

Klik op de pijl-omlaag of manueel type in het aantal megabytes (MB) die u wilt verwijderen uit de partitie, naast "Geef de hoeveelheid ruimte te verkleinen in MB." De maximale hoeveelheid ruimte kun je vanaf het station wordt vermeld naast "Grootte van beschikbare verschrompelen wereldruim in MB."

4

Klik op de knop "Shrink". Wacht tot Windows automatisch de ruimte te verwijderen uit de partitie. U ziet een dialoogvenster op het scherm die aangeeft van de voortgang van de krimpende proces. Nadat Windows is voltooid, ziet u dat verwijderde ruimte in de partitie van een neon-groen aangeduid als "Vrije ruimte". Vrije ruimte zal hebben niet een stationsletter, zoals "C" of "Overleden"

Een ander station uit te breiden

5

Open de console Computerbeheer.

6

Klik met de rechtermuisknop op de stationsletter die u wilt uitvouwen met behulp van de vrije ruimte die is overgenomen uit de vorige toer. Selecteer het menu "Volume uitbreiden".

7

Klik op "Next" in het dialoogvenster "Uitbreiden Volume Wizard". Vinden van de hoeveelheid beschikbare vrije ruimte naast "Maximaal beschikbare ruimte in MB."

8

Vinden de doos naast "Selecteer de hoeveelheid ruimte in MB." Typ in een verminderde getal en Bespaar ruimte voor andere stations of laat het nummer zoals is het allemaal te gebruiken voor het geselecteerde station.

9

Klik op "Next." Wacht totdat Windows automatisch het toevoegen van vrije ruimte aan het geselecteerde station. Het venster Computerbeheer terug omhoog brengen nadat het proces voltooid is. Controleer of dat het geselecteerde station in omvang is toegenomen.

Tips & waarschuwingen

  • De termen "station", "partition" en 'volume' worden door elkaar gebruikt.
  • Beheerdersrechten zijn nodig om partities.
  • Vermijd alle van de vrije schijfruimte te verwijderen uit de primaire partitie, meestal de "C" schijf. Deze partitie bevat het Windows-besturingssysteem en geïnstalleerde programma's van derden. Vooral wanneer u bestanden maakt en ze opslaan op de harde schijf, direct de OS en andere toepassingen uw bestanden naar de "C" schijf standaard.