Hoe de overdracht van uw gegevens van uw oude PC naar een Mac

De overgang van een Windows-computer naar een Macintosh kunnen pijnloos met het gebruik van Move2Mac, een derde partij programma dat bundels uw muziek, documenten, foto's en instellingen op uw PC en zend deze naar uw Mac via een usbkabel. Alternatieven voor het programma omvatten een back-up van uw gegevens op uw MobileMe-account en deze te downloaden naar uw Mac-computer. Move2Mac kan worden gekocht online of in computerwinkels die Apple-gerelateerde producten dragen.

Instructies

Overbrengen met behulp van Move2Mac

1

Plaats de installatieschijf van de "Move2Mac" in het cd-rom-station op uw PC. Dubbelklik op de "Mijn Computer" icoon op het bureaublad en dubbelklik op het pictogram "Move2Mac". Dubbelklik op "Setup.exe" voor het uitvoeren van de installatie.

2

Klik op "Doorgaan" of "Next" en volg de instructies om de installatie te voltooien. Klik op "Start", "Alle programma's," "Detto" en "Move2Mac." Voer de sleutel van de activering van uw product en klik op "Next."

3

Schakel het selectievakje naast 'Netwerk' en klik op "Volgende". Klik op "Finish" zodra Move2Mac klaar is met scannen van uw harde aandrijving voor uw accountinstellingen. Uw PC aansluiten op uw draadloze netwerk.

4

Verwijder de installatieschijf van uw PC en plaatst u deze in het schijfstation van uw Macintosh. Dubbelklik op het pictogram van de "Move2Mac" op uw computer bureaublad en dubbelklik op het. PKG-bestand voor stormloop naar de installateur.

5

Klik op "Doorgaan" en volg de aanwijzingen op het scherm om te concurreren de installatie instructies. Uw Macintosh-computer verbinden met het draadloze netwerk. Open uw "Programma's" map in de Finder en dubbelklik op "Move2Mac" naar het programma uitvoert.

6

Klik op "Next" en klik op de knop 'Verbind'. Klik op 'Scan' om te beginnen met het zoeken naar uw PC in uw netwerk. Klik op de naam van uw PC's uit de drop-down lijst en klik op "Connect".

7

Klik op "Next" als de gegevensoverdracht voltooid is en klik op "Finish".

Transfer met MobileMe

8

Open de Windows Verkenner en zoek de dossiers in die u wenst over te dragen. Klik eenmaal op het bestand om het te markeren, en houd de "Shift" toets terwijl u op andere bestanden om ze allemaal te markeren. Met de rechtermuisknop op het gemarkeerde gebied, en klik op 'Verzenden naar' uit het venstermenu. Schakel "Gecomprimeerde (ingepakte) bestanden" comprimeren van de bestanden en het maken van een zip-bestand.

9

Open de internetbrowser op uw PC. Klik op het veld URL, typ "Me.com" en druk op de toets "Return".

10

Voer uw MobileMe-gebruikersnaam en wachtwoord, en klik op "Log In". Klik op het pictogram 'iDisk', dat het derde pictogram van rechts is.

11

Klik op het pijlpictogram omhoog, en klik op de knop 'Kies'. Zoek het zip-bestand en klik op de "Select" knop. Klik op "Done" zodra de upload voltooid is.

12

Open de internetbrowser op uw Macintosh-computer. Klik op het URL-veld, voer "Me.com" en druk op de toets "Return". Voer uw accountnaam en wachtwoord, en klik op "Log In".

13

Klik op het pictogram 'iDisk' en klik op de recent geĆ¼ploade zip-bestand. Klik op de "Download" knop om het bestand op de vaste schijf van de computer.

14

Zoek uw downloadsomslag en het gezipte bestand te dubbelklikken rits het open.