Hoe de bouw van de Yield Curves in Excel 2007

Hoe de bouw van de Yield Curves in Excel 2007


Microsoft Excel 2007 is een uitstekend programma voor het maken van grafieken van rentecurves. Het proces is niet bijzonder eenvoudig, maar eenmaal geleerd kan worden herhaald wanneer gegevens vereist. De yieldcurve vereist passende gegevens naar behoren worden geconstrueerd. Meestal is de opbrengst gegevens afgeleid uit financiële instrumenten, zoals de Verenigde Staten Treasury Bonds. In feite, is de US Treasury yieldcurve een goed voorbeeld van hoe deze grafieken in Excel 2007 worden gebouwd. De US Treasury yieldcurve is een belangrijke variabele in de industrie investeren en is bekeken over de hele wereld.

Instructies

Voorbereiding

1

Opbrengst gegevens voor de bouw van de rendementscurve te identificeren. Deze gegevens vereist duidelijke opbrengst informatie in verband met factoren van de tijd. Yahoo! Finance biedt opbrengst gegevens als onderdeel van de gratis service voor het delen van informatie van de bond.

2

Open Excel 2007.

3

Maak een nieuw, leeg werkblad. Druk op de "New" knop aan de bovenkant van het programmavenster, of kies het menu "Bestand" en de optie "New".

Opbrengst-gegevens importeren

4

Typ of de opbrengst informatie in een nieuw werkblad in Excel 2007 importeren. Als u Yahoo! Finance, kan Excel 2007 deze informatie rechtstreeks vanaf de website trekken. Klik op het tabblad "Gegevens" gevolgd door de opdracht "Van Web". Er zal een pop-up venster verschijnen.

5

Typ in de URL van de webpagina van Yahoo! Financiën dat beschikt over de gegevens van de opbrengst u wilt importeren. Druk op de "Go" knop.

6

De tabel opzoeken op de web-pagina die de opbrengst-gegevens bevat. Een gele knop met een pijl verschijnt in de linkerbovenhoek van de gegevenstabel.

7

Klik op de gele knop en druk vervolgens op de "Import" knop in de rechterbenedenhoek van het venster. De opbrengst-gegevens worden geïmporteerd.

De gegevens opmaken

8

Kopieer de "Opbrengst" kolom in uw gegevensset. Klik op de kolomletter aan de bovenkant en druk op de knop "Kopiëren" aan de bovenkant van het programmavenster slepen, of de "Control-C" toetsencombinatie.

9

Klik op de eerste cel in de eerste lege kolom rechts van de gegevensset. Druk op de knop "Plakken" of de "Control-V" toetsenbordcombinatie. Dit plaatst de gegevens "Opbrengst" als de laatste kolom, die Excel vereist voor het maken van de juiste opbrengst-curve-grafiek.

10

De eerste "Opbrengst" kolom verwijderen. Klik met de rechtermuisknop op de kolomletter en kies de "Delete"-functie.

11

De gegevens van de "Rijpheid" in de eerste kolom met numerieke gegevens alleen wijzigen Bijvoorbeeld het woord "Maand" te schrappen uit de cel waarin de inhoud "3 maand" zodat het resultaat is eenvoudig "3."

Yieldcurve maken

12

Houd de muisknop ingedrukt en sleep vanuit cel A2 naar cel B9. Druk op de "Control"-toets en doe hetzelfde in cel E2 naar cel E9.

13

Klik op het tabblad "Invoegen" aan de bovenkant van het venster van Excel 2007. Zoek de groep "Grafieken" en klik op de optie "Scatter". Kies een van de indelingen van de ontwerp "Scatter". De Wizard Excel-grafieken wordt geopend.

14

Voltooi de Wizard Grafieken. Het is aanvaardbaar om te kiezen van de "Next" knop voor elke stap en gebruik van alle standaardinstellingen.

15

De resulterende rentecurve weergeven