Hoe de berekening van het procentuele verandering van het voorgaande jaar in Excel

Hoe de berekening van het procentuele verandering van het voorgaande jaar in Excel


Excel is een standaardhulpmiddel voor de presentatie van de financiƫle informatie. Een veel voorkomend gebruik van Excel-werkbladen is voorafgaande en huidige jaar om informatie te tonen in de side-by-side kolommen. Bij het vergelijken van aantallen van twee jaar, te weten de procentuele verandering tussen de jaren is nuttig. Toevoegen als u wilt dit laten zien, een extra kolom en een eenvoudige formule die in de rijen worden gekopieerd. De resulterende antwoorden weergeven als percentages met een eenvoudige opmaak aanpassing.

Instructies

1

Jaar van de vorige en huidige informatie invoeren in kolommen naast elkaar. Geven de kolomkoppen om aan te geven van de eerste is de informatie van het lopende jaar en de tweede is de informatie van het voorafgaande jaar.

2

Naam van de volgende kolom "Procent Change", en klik op de eerste rij in die kolom met gegevens in de velden voor het huidige jaar en vorige jaren.

3

Typ de volgende formule in de cel; "=(cell with current year info)-(cel met voorafgaande jaar info) / (cel met voorafgaande jaar info)." Bijvoorbeeld, als de eerste rij gegevens om daarin te hebben is rij 6, de huidige jaar informatie in kolom C, het voorafgaande jaar informatie is in kolom D, en de kolom die wordt gebruikt om aan te tonen het percentage verandering kolom E, de formule "=(c6-d6)/c6" zou worden ingevoerd in cel E6.

4

Het resultaat van een percentage opmaken. Klik met de rechtermuisknop op de cel en kies "Celeigenschappen." Kies "Percentage" uit de lijst langs de linkerkant van het volgende venster. Kies het aantal decimalen te tonen.

5

Kopieer de formule voor de cel tot de rijen hieronder. Om dit te snel doen, plaatst u de cursor in de rechterbenedenhoek van de cel tot een "+" wordt weergegeven. Druk op de linker muisknop en houd het ingedrukt als u slepen met de muis naar de laatste rij waarvoor de formule nodig is. Merk op dat de formule zich aan elke rij past; daarom de cel onder e6 Hiermee wordt de formule afgebeeld als "(c7-d7)/d7."