Hoe de berekening van de capaciteit van het Cluster van een schijf

Hoe de berekening van de capaciteit van het Cluster van een schijf


Terwijl de meeste mensen het gebruik van een vaste schijf weten, voor het opslaan van gegevens, weten weinigen de wetenschap achter het. De opslagruimte van een harde schijf is opgedeeld in kleine stukjes genaamd sectoren die worden gebruikt in groepen, zogenaamde clusters. De grootte van een cluster wordt beïnvloed door het aantal sectoren die het bevat en het aantal clusters heeft een impact op de algehele prestaties van een harde schijf, zoals het aangeeft hoeveel stuks van gegevens worden gedefinieerd die in de vaste schijf kunnen worden opgeslagen.

Instructies

1

Klik op de knop "Start", typ "cmd" in het zoekveld en druk op Enter. MS-Dos prompt moet worden geopend.

2

Typt u 'chkdsk' in de MS-DOS-prompt en druk op Enter. Het hulpprogramma schijf controleren, uitvoeren van een snelle controle op de vaste schijf wordt uitgevoerd.

3

Controleer het logboek weergegeven wanneer de controle voltooid is. De waarde die overeenkomt met de "totale clusters op schijf" is het aantal clusters op uw vaste schijf.

Tips & waarschuwingen

  • U vindt ook hoeveel gegevens elke cluster houden kan door de waarde naast de sectie "bytes in elke toewijzingseenheid" te controleren. Daaruit blijkt de grootte van een cluster, in bytes.
  • Tijdens het partitioneren van een harde schijf, kunt u handmatig een clustergrootte opgeven. Dit is echter niet aanbevolen omdat, hoewel een lagere waarde kan de harde schijf ruimte-efficiënter maken, maar zal ook het verhogen van het aantal clusters en het hogere aantal clusters beheren de algemene computerprestaties kan verminderen.