Hoe controleer ik mijn Laptop om te controleren of dat de USB-poorten actief zijn?

Hoe controleer ik mijn Laptop om te controleren of dat de USB-poorten actief zijn?


Universele Seriële Bus (USB)-poorten zijn Plug-and-Play compatibel, wat betekent dat USB-apparaten kan worden eenvoudigweg aangesloten op een beschikbare USB-poort te laten functioneren zonder de computer opnieuw opstarten. Een eenvoudig manier om te testen van de USB-poort is een USB-apparaat, zoals een USB-flashstation. Echter als het apparaat niet werkt, kan niet u er zeker als het probleem met het USB-apparaat of de poort zelf. Met behulp van Windows 7 van Apparaatbeheer kunt u het probleem isoleren.

Instructies

1

Koppel alle USB-apparaten die niet functioneel zijn.

2

Klik op de "Start" knop, type "device manager" en klik op "Apparaatbeheer" uit de lijst met zoekresultaten.

3

Dubbelklik op de "Universal Serial Bus-Controllers" vanaf de onderkant van het venster "Apparaatbeheer" om de lijst te vouwen.

4

Zoekt u een beursgenoteerde USB-pictogram, die een kleine pijl-omlaag ten opzichte van de top heeft. Dit geeft aan dat de poort is uitgeschakeld. Als er geen dergelijke iconen zijn, zijn alle poorten actief. Ook kijken voor een geel uitroepteken op een van de genoemde USB-poorten. Als er geen disfunctionele USB-apparaten aangesloten op uw computer, geeft dit een probleem met een van de USB-poorten.

5

Met de rechtermuisknop op de USB-poort in de lijst en kies "Eigenschappen".

6

Klik op het tabblad "Stuurprogramma".

7

Klik op "Enable" om het USB-apparaat. Als je zag een geel uitroepteken, klik op "Verwijderen" en start de computer opnieuw. De stuurprogramma's voor het apparaat zal automatisch worden geïnstalleerd.

8

Een USB-apparaat aansluit op een van de USB-poorten van uw computer en Bekijk de lijst van Apparaatbeheer. Als een nieuw item wordt weergegeven met een geel uitroepteken, is er een probleem met het apparaat. Dit zou hardware of stuurprogramma-gerelateerde. Alhoewel de meeste USB-apparaten automatisch worden geïnstalleerd, dat sommige gespecialiseerde stuurprogramma's. Hebt u een installatieschijf die bij het apparaat is geleverd, volg de gebruiksaanwijzing van het apparaat voor het installeren van deze stuurprogramma's.