Hoe ClarisWorks bestanden te openen

ClarisWorks was een Mac-gebaseerde programma dat de voorganger van AppleWorks was. Deze programma's zijn in principe de Apple-versie van Microsoft Office (hoewel lang niet zo populair is). ClarisWorks en AppleWorks zijn niet langer opgenomen in Mac-producten; het is echter mogelijk om de documenten binnen de nieuwe iWork-software, die momenteel te op Macs vinden is te openen.

Instructies

1

De aankoop van iWork als u het niet op dit moment geïnstalleerd op uw computer hebt. Dit kan worden gedaan door elke computerwinkel Mac of via de online winkel. Een link wordt naar de aankoop site van iWork via het gedeelte 'Informatie' geleverd.

2

Start het bijzondere iWork-programma dat is in lijn met het ClarisWork-bestand (zoals open "pagina's" als het een word gebaseerde document of "Getallen" als er een werkblad gebaseerde document).

3

Klik op 'Bestand' dan 'Open' en selecteer het gewenste bestand van ClarisWorks. Als dit programma het bestand niet openen, sluit het programma en doorgaan naar het volgende programma van iWork.

4

Herhaal dit proces met elk programma totdat een van hen het bestand ClarisWorks opent.