Hoe brand ik Ubuntu op een CD

Hoe brand ik Ubuntu op een CD


Ubuntu is een Linux Operating System (OS). Het is gratis te gebruiken en kan worden gebruikt om vele vrije softwarepakketten (office-toepassingen, foto-editors, spelletjes, enz.) te installeren. Zodra een gebruiker een computerbestand met de naam van een afbeelding wordt gedownload, kan Ubuntu op een bootable CD worden gebrand. Na het opstarten van de schijf, kan een gebruiker kiezen om te installeren op de computer of stormloop op ter live-modus, waarmee de OS uit te voeren zonder permanente wijzigingen aan de computer.

Instructies

Ubuntu downloaden

1

Bezoek de homepage van Ubuntu (Zie de referenties hieronder voor link).

2

Klik op de oranje knop "Download Ubuntu" dat is ongeveer halverwege naar beneden van de rechterkant van de pagina.

3

Selecteer de versie om te downloaden. De meeste gebruikers moeten de 32-bits versie kiezen.

4

Klik op de grote oranje knop "Start downloaden."

5

Sla het .iso-bestand wanneer het downloaden voltooid is.

Download en installeer een CD branden suite

6

Bezoek de downloadpagina InfraRecorder (Zie de referenties hieronder voor link). Dit is een CD branden toepassing aanbevolen op de Ubuntu-webpagina.

7

Klik op de zwarte "Download" link om het downloaden te starten. Wanneer het downloaden voltooid is, sla het bestand op de computer.

8

Het uitvoeren van de toepassing van de installateur. Ga naar het zojuist opgeslagen bestand en dubbelklik erop.

9

Volg de instructies op het scherm tot installatie van InfraRecorder afwerking. Als het programma is voltooid, klik op "Sluiten".

De ISO-installatiekopie naar een CD branden

10

Plaats een lege beschrijfbare CD in de CD-brander van de computer.

11

Dubbelklik op het opgeslagen InfraRecorder-programma.

12

Klik op de knop "Write Image" van het belangrijkste scherm.

13

Zoek en dubbelklik op de Ubuntu .iso afbeelding om deze te openen.

14

Configureer de gewenste CD brandende opties. Een scherm wordt weergegeven waarmee de gebruiker opgeven, zoals welke CD-station te gebruiken en hoeveel opgehaald om te maken. Klik op "OK" wanneer u klaar bent met de instellingen en de CD zal brandwond naar de spiegelbeeld.

Tips & waarschuwingen

  • Als de computer een CD branden suite dan InfraRecorder heeft kan dat programma worden gebruikt. De stappen zijn vergelijkbaar, maar het is belangrijk om te zoeken naar een optie waarmee de gebruiker een afbeelding schrijven of het branden van een schijfimage.
  • Om te beginnen met Ubuntu, plaats de CD in het CD-station en start de computer opnieuw op. Controleer of het BIOS van de computer is geconfigureerd om op te starten vanaf een CD; Ubuntu kan anders niet worden geladen.
  • Als een Macintosh-computer gebruikt, kan de afbeelding worden gebrand met behulp van het Schijfhulpprogramma in plaats van InfraRecorder.