Hoe brand ik een Document naar een CD

Hoe brand ik een Document naar een CD


Als uw computer een schijfeenheid met een CD- of DVD-brander heeft kunt u lege CD-R of CD-RW-schijven voor back-up van belangrijke bestanden en documenten. Een document naar een CD branden is eenvoudig. Het vereist minimale inspanning, en hoe lang die het duurt hangt meestal hoe snel uw computer de gegevens naar een lege schijf kan schrijven.

Instructies

Windows Vista of Windows 7

1

Bepalen of uw computer een CD- of DVD-brander. Als zo, de kant van de cd-lade moet lezen, "CD-R," "CD-RW," "DVD-R," "DVD-RW," of "DVD + RW" of "Compact Disc Rewritable." (Of u kunt tikken "Voorsprong", klik met de rechtermuisknop op "Computer" en klik op "Eigenschappen"; en klik vervolgens op "Apparaatbeheer" en klikt u op de pijl omlaag voor "CD/DVD-ROM-stations.")

2

Open disc-lade van de computer en plaats een lege CD-R of CD-RW. Sluit de lade.

3

Klik op de optie "Burn files to data disc" wanneer gevraagd.

4

Typ een naam voor de schijf in het 'Branden van een schijf'-venster dat verschijnt. Als u maken van een schijf met behulp van de "" indeling Mastered, waardoor je meer controle over het brandproces wilt, klik op "Toon opmaakopties" en selecteer "Mastered." Dit formaat worden documenten opgeslagen in een map op uw computer, totdat u het vertellen aan hen op een schijf branden.

5

Klik op "Next."

6

Klik en sleep van het document of de documenten die u wilt branden naar de schijfmap. Meerdere items selecteren door "Ctrl" en klik op de items die u wilt toevoegen aan de groep. Als u niet wijzigen in de indeling "Mastered", worden de items op de schijf gebrand, terwijl u deze aan de map toevoegt. Als u "Mastered" hebt geselecteerd, klikt u op "Branden op schijf" wanneer u klaar bent.

Mac

7

Bepalen of uw computer een CD- of DVD-brander. Als zo, de kant van de cd-lade moet lezen, "CD-R," "CD-RW," "DVD-R," "DVD-RW," of "DVD + RW" of "Compact Disc Rewritable." (U kunt ook klikken op de "Apple"-pictogram in de linkerbovenhoek van het scherm; Selecteer "Over deze Mac"; Klik op "Meer Info"; en klik vervolgens op 'Schijven branden' in de categorie 'Hardware'.)

8

Open de "Finder" door het gelijktijdig indrukken van "Cmd" en "Lusje", en klik op "Bestand". Kies "Nieuwe branden map" om een map voor het branden van gegevens op een schijf te maken. Naam van de map is optioneel.

9

Open de map en klik en sleep de documenten naar de map voor het branden. Wanneer u klaar bent, klikt u op 'Branden'.

10

Plaats een lege CD-R of CD-RW in het schijfstation van de computer.

11

De naam van de schijf door te klikken op het vakje naast "De naam van de schijf" en een naam te typen.

12

Selecteer de schrijfsnelheid (hoe snel de gegevens zal schrijven naar de schijf) door te klikken op de vervolgkeuzelijst naast "Snelheid branden" en te klikken op uw keuze.

13

Klik op "Burn" om de instellingen te bevestigen en start het brandproces. Het kan enkele minuten duren voordat de schijf te branden.

Tips & waarschuwingen

  • Als uw computer van DVD's branden kunt, kunt u ook cd's branden.