Hoe blijft een illegale muziek downloadsite op het Internet?

De Website kan worden in een vreemd land

Het Internet is een wereldwijd fenomeen, met duizenden nieuwe websites die elke dag opduiken van vrijwel ieder land ter wereld. Veel nieuwe websites zijn opgemaakt door inwoners van landen waar wetgeving van de Verenigde Staten is niet van toepassing of waar wetshandhaving is niet bereid of niet in staat om af te dwingen van de Amerikaanse wetten. Landen in Azië en Oost-Europa zijn vooral gevoelig voor illegale website activiteit, als een combinatie van vlekkerig of corrupte wetshandhaving en sterke anti-Amerikaanse sentimenten bescherming van Amerikaanse auteursrechten alles behalve onmogelijk maken. In sommige landen met een sterke namaak en bootleggen cultuur, zoals China, is het aantal illegale muziek downloadsites mogelijk te hoog aan te pakken. Volgens de statistieken van de online bedrijf MapsOfTheWorld.com, de 10 landen met de hoogste verspreiding van illegale piraterij websites zijn verspreid over Azië, Europa en Zuid-Amerika. Rusland, China en Italië zijn prominente.

De Website kan worden Underground

Piraten van de muziek, net als hun tegenhangers van de software, zijn vaak beschermend van hun bronnen en grote maatregelen nemen om dat hun favoriete sites zijn niet afgesloten. Terwijl woord van illegale downloadsites snel onder muziek, hacker en piraterij gemeenschappen verspreiden kan, kunnen nieuws van deze sites traag tot wetshandhaving of andere toegewezen autoriteiten. Zodra de ambtenaren zich bewust wordt van de site, een langdurig proces van onderzoeken en bewijzen van de rechtmatigheid van de activiteiten van de site moet worden gevolgd, en dit proces kan vereisen van een paar weken tot enkele maanden duren voordat de site afsluiten.

De Site kan worden bediend door ambtenaren van de rechtshandhaving

Het lijkt misschien een stuk voor te stellen een groep gewijd aan het behoud van de winstgevendheid van de intellectuele eigendom die eigenschap weggeven voor vrij, maar organisaties met inbegrip van de Recording Industry Association of America (RIAA) af en toe muziek instellen sites als een manier om te ontdekken en afsluiten van de downloaders van illegale muziek downloaden. In "front" sites zoals deze, kan de RIAA bieden geluidsbestanden voor static, lawaai of stilte vermomd als populair of huidige nummers beschikbaar om te downloaden. Wanneer het bestand is gedownload, registreert de organisatie het IP-adres van de downloader voor betreffende en rechtsvervolging wanneer de piraat muziek naar huis een bestand van nutteloos lawaai neemt.

De Site kan worden beschermd door Disclaimers

Sommige websites waar illegale muziek is vaak uitgewisseld worden niet officieel beschouwd als muziek downloadsites. Deze sites, bekend als peer-to-peer exchange of P2P sites, adverteren zichzelf en werken alleen als een tussenpersoon voor het matchen van mensen met bestanden beschikbaar voor mensen die deze bestanden wilt. Ongeacht de officiële houding of technologische capaciteiten van de site voeren P2P sites vaak krachtige waarschuwingen tegen illegale muziek uitwisselingen of disclaimers uit te leggen dat alle bestanden worden geleverd door andere gebruikers. Omdat de site geen technisch de illegale muziek om te downloaden verleent, het mogelijk online ondanks juridische uitdagingen blijven.