Hoe bestanden en mappen vanaf een PC naar een CD kopiëren

Hoe bestanden en mappen vanaf een PC naar een CD kopiëren


Kopiëren van bestanden en mappen naar een CD is nuttig voor de bescherming van uw gegevens en back-ups. Als om het even wat ongelukkige op uw PC gebeurt, hebt u de meest waardevolle informatie veilig en betrouwbaar. Kopiëren van dossiers en omslagen van periodiek naar uw PC naar een CD kunt u meerdere versies van uw gegevens, die van belang kunnen als u wilt toegang tot historische gegevens maken. U kunt een ingebouwde functie van Windows gebruiken om te kopiëren, of branden, uw bestanden en mappen naar CD.

Instructies

Toegang tot de functie van het branden

1

Plaats een lege CD in uw cd-rom-station. Een "Automatisch afspelen" venster moet worden weergegeven en bieden u verschillende opties.

2

Kies "Burn bestanden naar een schijf met behulp van Windows." Er verschijnt een nieuw venster met de biedt u de mogelijkheid te geven de schijf een titel.

3

De CD een betekenisvolle naam geven door het invoeren van een korte maar nuttige zinsdeelzoekwoord en datum in het veld getiteld "Disc titel."

4

Klik op het pijlpictogram te onthullen van de schijf opmaakopties. U moet kiezen tussen "Live File System" en "Mastered." Beoordelen van uw behoeften--als u wilt om bestanden voor langdurige opslag te kopiëren of te gebruiken op andere computers, de "Mastered" optie u best kan dienen. Als u maken van een korte termijn back-up die u eenvoudig aanpassen wilt kunt, kan het "Live File System" bieden u meer flexibiliteit. Zie de volgende secties voor instructies over het gebruik van elke methode.

Live File System

5

Kies de "Live File System" voor toepassing uw compact disk zoals een map op uw vaste schijf. U zal zitten kundig voor slepen en neerzetten bestanden naar snel kopieën te maken en te verwijderen of te overschrijven ze net zo makkelijk. Er verschijnt een lege schijfmap.

6

Open de mappen waarin de bestanden die u wilt kopiëren en sleep deze naar de lege schijfmap. Het kopiëren kan enkele minuten duren als u grote bestanden kopieert. In veel opzichten de CD gedraagt zich als een MemoryStick of flash drive en is een handige manier om de overdracht van bestanden tussen soortgelijke besturingssystemen.

7

CD uitwerpen en plaats deze in een naar behoren met het label zaak of de mouw.

Onder de knie

8

Kies de optie "Mastered" bestanden op te slaan op een manier die gemakkelijker kan worden opgehaald over een groter aantal computers en oudere besturingssystemen. Er verschijnt een lege schijfmap.

9

Open de mappen met de bestanden die u wilt kopiëren en sleep deze naar de lege schijfmap. Klik op "Branden op schijf" op de werkbalk om te beginnen het kopieerproces. Dit kan enkele minuten duren als u grote bestanden naar de schijf wilt kopiëren. Wanneer het branden voltooid is, wordt de cd-lade wordt geopend.

10

Opnieuw plaatst u de CD in het station en bladeren van de inhoud ervan om te controleren dat alle bestanden en mappen zijn met succes gekopieerd.

11

CD uitwerpen en plaats deze in een naar behoren met het label zaak of de mouw.

Tips & waarschuwingen

  • Het geven van al uw bestanden en mappen korte maar betekenisvolle namen om het gemakkelijker te kopiëren en terughalen van bestanden vanaf de CD. Veel cd's slechts 600 tot 700 megabytes aan gegevens opgeslagen. Zorg ervoor dat de dossiers in die u wenst te kopiëren zijn klein genoeg om op de CD past. Zo niet, kunt u hen verdeeld over meerdere cd's of gebruik een lege DVD, die zal veel meer gegevens op te slaan.