Hoe berichten te importeren vanuit Outlook Express naar Mac

Hoe berichten te importeren vanuit Outlook Express naar Mac


Als Outlook Express uw standaardprogramma voor het lezen en verzenden van e-mailberichten, kunt u uw berichten vanuit uw Outlook Express-programma in de e-mailtoepassing op uw Macintosh-computer door de IMAP- of POP-e-mailaccount toe te voegen aan de toepassing. Met IMAP- en POP-accounts, kunnen alle berichten worden bewaard op de server en zichtbaar vanaf elke computer die is ingesteld met de account. Zodra een bericht is verwijderd van de server, wordt het verwijderd uit alle computers die toegang hebben tot de e-mailaccount.

Instructies

Weergave IMAP Account in Mac Mail

1

Klik op het Finder-pictogram op het uw scherm dok, en klik op de omslag van toepassingen in de navigatiekolom van de Finder en dubbelklik op 'E-mail'. Als de toepassingenomslag zich niet bevindt in de zijbalk, dubbelklikt u op de tab 'Macintosh HD' in de navigatiekolom, dubbelklik op "Library," "Toepassingen" en "Mail".

2

Voer uw naam, e-mailadres en wachtwoord dat wordt gebruikt voor de IMAP- of POP-account. Uncheck de doos naast "Automatisch account instellen" en klik op "Doorgaan". De nieuwe Account setup wizard zal overgaan tot het venster van de Server voor inkomende E-mail, waarmee u handmatig invoeren van uw e-mailaccount van servergegevens.

3

Klik op de pijl op het drop-down menu naast "Rekeningsoort" en selecteer "IMAP" uit de lijst.

4

Maak een beschrijving voor uw e-mailaccount, zoals "Outlook Express" en typ de naam van de server voor inkomende e-mail. De naam voor de server voor inkomende e-mail is meestal "mail. «««(server name).com, "met uw ISP's naam in de haakjes.

5

Voer uw gebruikersnaam, dit het eerste deel van uw e-mailadres is voordat de "@" symbool, en voer het wachtwoord van uw account. Klik op "Doorgaan", en het type verificatie die wordt gebruikt voor de account invoeren. Als u niet zeker bent, zet deze op 'None' en klik op "Doorgaan".

6

Maak een naam voor uw outgoing mailserver, en voer de server voor uitgaande e-mail de naam. Volgens Dwight Spivey, auteur van 'Hoe om te doen alles Mac,' is de server voor uitgaande e-mail de naam vaak 'smtp. (server name).com "met de ISP in de haakjes. Vink het selectievakje 'Gebruik alleen deze server' en voer uw gebruikersnaam en wachtwoord als u moet een wachtwoord voor de account invoeren.

7

Klik op "Doorgaan", en vink het vakje naast "Rekening te houden met online." Klik op de "Create" knop om te slaan van de nieuwe e-mailaccount en de berichten te importeren naar uw Macintosh-computer.

POP-Mail in Mac Mail importeren

8

Download en installeer de Eudora-programma op de PC waar u meestal Outlook Express gebruiken (zie bronnen voor link).

9

Klik op de knop Start menu op het bureaublad, klik op "Alle programma's" en "Eudora" als het programma wilt uitvoeren. Schakel het aankruisvak naast 'Outlook Express' in het venster "Mail en mailadressen importeren" van het Eudora-programma, en klik op "e-mail importeren en addressbook Main identiteit" en klik op 'OK'.

10

Sluit uit Eudora, en klik op de "Start"-knop op uw PC bureaublad en klik op "Zoeken" in het pop-upmenu. Typ "Outlook Express.fol" in het zoekveld. Druk op de "Enter" knop op uw toetsenbord om het bestand te zoeken en met de rechtermuisknop op het bestand.

11

Selecteer "Open bevattende Folder" in het pop-upmenu de Outlook Express map te bekijken. Sluit een USB-stick in de USB-poort van uw PC en overbrengen van het bestand met de naam Outlook Express.fol map naar een USB-station. Ook de overdracht van de mappen genaamd "koppelt", "Embedded" en "Nickname."

12

Verwijder veilig het USB-station van uw PC.

13

Download en installeer de Eudora postbus Cleaner op uw Macintosh-computer (zie bronnen voor link). Pers en release "Control" op uw Macintosh toetsenbord en klik op het bureaublad om het snelmenu weer te geven.

14

Kies "Nieuwe map" in het snelmenu en noem deze "Eudora map." Open de map, druk op en laat "Control" terwijl op de binnenkant van de map om het snelmenu te klikken. Maak drie nieuwe mappen, genaamd "E-mailmap" "Delen mappen" en "bijlagen," volgens de adviezen van de Universiteit van Wisconsin.

15

Verwijderen van de USB-drive van de PC's USB-poort, en plaatst u deze in de USB-poort van de Macintosh-computer. Open de map USB Drive op uw Mac's bureaublad en sleep de "Outlook Express.fol" naar de "e-mailmap."

16

Open de map Outlook Express en open de map "Bijvoegen". Sleep de bestanden in de map naar de "bijlagen map." Sleep de bestanden in de map "Embedded" naar de "map van de delen." Sleep de "Bijnaam" map naar de "Eudora Folder" op uw bureaublad.

17

Klik op "Go" aan de bovenkant van het scherm van uw Macintosh en klik op "Programma's" uit het drop-down menu. De Eudora-map naar de Eudora postbus Cleaner van pictogram slepen.

18

Selecteer alle regio's van de vakken in het Eudora postbus schonere venster. Klik op de drop-down menu naast "Import uit" en selecteer "Eudora." Klik op het "Importeren" drop-down menu, en selecteer "OS X Mail/adres boek." Klik op de knop OK om het importeren van uw Outlook Express-berichten naar de e-mailtoepassing.