Hoe Bereken verkeer & snelheid met Excel

Hoewel Excel lijkt te worden beperkt, omdat het heeft geen ingebouwde allerlei meting, met sommige creatief denken, kunnen Excel formules worden toegepast op allerlei metingen om nuttige gegevens te produceren. Met behulp van conversie formules, kunt Excel manipuleren metingen zoals mijlen en voeten of coördinaten zoals lengte- en breedtegraad, voor het meten van de beweging en snelheid van objecten. Bij de berekening van de beweging en snelheid, elk object bijgehouden zal gebruiken drie sets van gegevenspunten: coördinaten voor het vaste punt van oorsprong; de coördinaten van het eindpunt; en de duur van tijd.

Instructies

1

Geef de posities van het begin- en einddatum van het object in afzonderlijke kolommen. Als de maateenheden worden gebruikt zijn niet gebaseerd op het decimale stelsel (bijvoorbeeld mijl, voeten of inches), scheidt u elk maateenheid in een eigen kolom.

Bijvoorbeeld, als "Runner A" aan de startlijn (0 mijl, 0 voet begonnen) en 90 voeten liep, voer dit voor de startlocatie:

0 (mijl) in B2;

0 (voet) in C2.

In de volgende twee kolommen, voert u de coördinaten voor de eindpositie:

0 (mijl) in D2;

90 (voet) in E2.

Zorg ervoor dat elke kolom een duidelijk label.

2

Voer de tijd in een aparte kolom, in de notatie uu verstreken. Dit is bijvoorbeeld hoe de vermelding voor 33 minuten zou kijken:

00:33:00.

In dit voorbeeld voert u 00:33:00 in kolom F2.

3

Berekenen van de afstand in mijlen reisde door het omzetten van voeten tot mijl. Er zijn 5,280 voeten een mijl.

In dit voorbeeld klikt u op "G2". Typ een formule in de volgende notatie om te converteren van voeten tot mijl:

= ((D2-B2)+(E2-C2)/5280).

Merk op dat in de bovenstaande formule, D2 is de verwijzing naar de cel met de mijl merk aan het einde van de race, B2 bevat de mijl merk aan het begin van de race, terwijl E2 het aantal voeten reisde aan het einde van de race is, en C2 de locatie in voeten aan het begin van de race is.

De bovenstaande formule aangepast voor verschillende eenheden van meting. Bijvoorbeeld, als Metend duim naast mijlen en voeten, er rekening mee dat er 12 inch naar een voet.

4

Klik op een aangrenzende lege kolom om de afstand te berekenen reisde.

In dit voorbeeld typt u de volgende formule in H2:

=(G2/(HOUR(F2)+MINUTE(F2)/60+SECOND(F2)/120)).

Het resultaat zal produceren de snelheid reisde in mijl per uur. Merk op dat deze formule converteert de "Tijd verstreken" gegevens ingevoerd in de notatie uu in de F2 in een decimale waarde die Excel in de berekeningen gebruiken kunt.

Als uw resultaat verschijnt in uu-indeling in plaats van een numerieke waarde, rechtsklik op H2 en selecteer "Celeigenschappen", selecteer "Nummer" en klik "OK".

Tips & waarschuwingen

  • Een soortgelijke aanpak kan worden gevolgd bij het gebruik van lengte en longitudinale gegevens, maar deze gegevens ook moet worden geconverteerd naar de decimale equivalent in radialen. U kunt vervolgens berekenen van het object beweging en snelheid (zie verwijzingen).