Hoe Bereken tarief van de overdracht van het geheugen

De snelheid van de snelheid van de gegevensoverdracht van geheugen in een computer bepaalt hoe snel het zal lopen verschillende programma's. Een snelle geheugenkaart overdrachtssnelheid is vooral belangrijk wanneer u meerdere softwaretoepassingen tegelijk worden uitgevoerd. Het tarief van de overdracht van het geheugen wordt bepaald door drie factoren; de kloksnelheid van geheugen bus, het type van overdrachtproces en het aantal overgebrachte bits. Door al deze factoren samen gebruikt, kunt u nauwkeurig het vergelijken van verschillende soorten geheugen zodat je het snelste geheugen beschikbaar binnen uw budget.

Instructies

1

De kloksnelheid bus bepalen. Deze informatie moet worden aangeduid op de verpakking van het geheugen. De kloksnelheid bus wordt gemeten in MHz. Het geheugen kan bijvoorbeeld werken bij 300 MHz.

2

Vermenigvuldig de bus kloksnelheid van 1, 2 of 3 afhankelijk van hoeveel streams van informatie in een keer stromen. DDR2 RAM, heeft bijvoorbeeld een factor 2 en DDR3 RAM heeft een factor 3.

3

Vermenigvuldig het resultaat van de vorige stap door 64, oftewel het aantal overgebrachte bits.

4

Het resultaat uit de vorige stap wordt gedeeld door 8 om het tarief van de overdracht in bytes in plaats van bits, want er 8 bits in een byte zijn. U weet nu de overdrachtssnelheid van geheugen in zowel de bits en bytes.