Hoe belangrijk Is de processorsnelheid OS?

Hoe belangrijk Is de processorsnelheid OS?


Met een snelle processor betekent dat uw computer heeft het potentieel om te lopen en multitasking soepeler dan ooit-- maar het is verre van de enige factor in uw gekozen besturingssysteem goed. Terwijl u moet altijd voldoen aan de minimale systeemvereisten voor het gekozen besturingssysteem, is het best om uw computerbronnen tussen een fatsoenlijke processor, voldoende RAM-geheugen voor het besturingssysteem en andere software, en een goede harde schijf evenwicht te brengen.

De Central Processing Unit

Uw CPU is verantwoordelijk voor het uitvoeren van commando's als ze lopen via uw computer--elk ding, van het behoud van de explorer, op te trekken tot de autorun wanneer u een CD, op het openen van een nieuw tabblad in uw browser plaatst is doorlopen en uitgevoerd door de processor in cycli. Hoe sneller de processor, de meer opdrachten en cycli uw processor kunt uitvoeren via. De snelheid van een processor verwijst naar de hoeveelheid cycli uit in een tweede voeren te: een 1GHz-processor een miljard cycli kunt uitvoeren in een seconde. Voor pre-gebouwde computers moet u niet bezorgd over de processor; deze computers worden gebouwd met de meest recente versie van Windows in het achterhoofd.

CPU versus RAM

Christopher Allbritton van "Popular Mechanics" en Kalpana Ettenson van "PC World" beide poneren dat het hebben van meer RAM belangrijker is dan de snelste processor. Uw RAM-geheugen is waar de gegevens voor uw running besturingssysteem en software wordt opgeslagen als u het; deze gegevens worden voortdurend wordt geopend als u uw computer gebruikt. Wanneer er RAM onvoldoende, slaat uw computer gegevens op uw harde schijf, die aanzienlijk uw computer vertraagt.

Factoren om te overwegen

Bepaalde functies mogelijk een snellere processor dan anderen. Als u uw computer voor fundamentele Internet en office-functies gebruikt, gaat u niet nodig zo veel verwerkingssnelheid als computers gewijd aan games en intensieve video- of afbeeldingsbestanden bewerken. Bij het overwegen van uw computing opties, houd in mening hoe u van plan bent te gebruiken uw computer en bouwen of kopen dienovereenkomstig.

Een systeem bij elke snelheid

Er is meer dan één vis in de zee--als u vindt dat de snelheid van uw processor eenvoudig is niet up-to-par met uw huidige besturingssysteem behoeften, kunt u het altijd wijzigen. Als u een oudere versie van Windows nodig, adviseert Windows XP alleen een 300 MHz-processor versus Windows 7 1 GHz eis. Er is ook een verscheidenheid van Linuxdistributies die niet de snelste processors vereisen, waaronder Puppy Linux, DSL en de lichtgewicht alternatief voor Ubuntu, Lubuntu. Voor basic Internet en gebruik op kantoor, kan wenden zich tot een lichtgewicht Linuxdistributie werken voor jou.