Hoe Batch Convert BMP naar PNG

Hoe Batch Convert BMP naar PNG


BMP is de bestandsextensie voor de bestandsindeling Microsoft Windows bitmap, die het inheemse beeldformaat van Vensters en de toepassingen, zoals Paint. BMP-bestanden zijn meestal gecomprimeerd, en de beschikbare compressieopties zijn niet zeer krachtig, waardoor deze indeling een slechte keuze voor distributie via Internet. PNG-afbeeldingsbestanden, aan de andere kant, de sport enkele van de beste compressie beschikbaar, dus moet u kwalitatief hoogwaardige afbeeldingen op een website, PNG een goede keuze is. Er zijn verschillende softwaretools, zowel gratis en commerciële, die zal batch converteren uw BMP-bestanden in PNG-bestanden.

Instructies

IrfanView

1

Download en installeer de gratis IrfanView-programma op uw computer. Zie de sectie bronnen voor een link.

2

Start IrfanView uit de "Start"-menu of het bureaublad. De belangrijkste interface van het programma wordt weergegeven.

3

Klik op het menu 'Bestand' en kies vervolgens het item "Batch conversie/hernoemen...". Er verschijnt een nieuw venster.

4

Kies "PNG - Portable Network Graphics" in het "outputformaat:" drop-down menu in de "Batch conversie-instellingen:" gebied. Als u bijsnijden wilt, formaat wijzigen, draaien of anders manipuleren van uw afbeeldingen naast de PNG conversie, Vink het selectievakje 'Gebruik geavanceerde opties', vervolgens klikt u op de knop "Geavanceerd" en uw wijzigingen opgeven in het venster dat verschijnt.

5

Gebruik de bestandsbrowser in de bovenste rechterkant van het venster om te kiezen van de gewenste batch bestanden converteren. Na het selecteren van sommige bestanden, kunt u hen door te klikken op de knop 'Toevoegen' onder de bestandsbrowser toevoegen naar de wachtrij. U kunt ook alle bestanden in de huidige map toevoegen door te klikken op "Add all." Vervolgens kunt u doorgaan met het toevoegen van bestanden uit andere mappen als u wenst, totdat alle bestanden die u wilt converteren staan.

6

Klik op de "Browse" knop in het "Output directory voor bestanden met resultaten:" gebied, in het midden links van het venster. Zoek en selecteer een map voor uw PNG-bestanden in het dialoogvenster dat verschijnt, klik dan "OK."

7

Klik op de knop "Start partij" in de onderste linker gedeelte van het venster. Er verschijnt een nieuw venster, de voortgang van de conversie door bestand weergeven. Wanneer de titel van het venster leest "Batch-conversie gedaan", klik de "Exit batch" knoop. Uw PNG-bestanden zijn nu klaar voor gebruik in de map die u hebt opgegeven.

Adobe Photoshop CS5

8

Start Photoshop vanaf de "Start"-menu of het bureaublad.

9

Open elk afbeeldingsbestand gebruiken of een nieuwe maakt door "New..." te kiezen in het menu "Bestand" en op "OK" te klikken in het venster dat verschijnt. Dit bestand gebruiken om het model van uw conversie voor Photoshop.

10

Onthullen hettoezichtpanel "Acties" door "Acties" te kiezen in het menu "Venster" of Alt-F9 op het toetsenbord te drukken.

11

Klik op de knop "Maak nieuwe actie" (het ziet eruit als een vel papier) in de buurt van de rechter benedenhoek van het deelvenster of kiest u "Nieuwe actie" uit het drop-down menu in de rechterbovenhoek van het deelvenster. Er verschijnt een nieuw venster.

12

Typ "Opslaan als PNG" in de "naam:" veld van de "Nieuwe actie" venster, klik op "Record".

13

Kies "opslaan als..." uit het "File" menu en kies vervolgens een locatie op uw computer in het dialoogvenster dat verschijnt. Selecteer "PNG (*. PNG) "van de" Format: "drop-down menu, klik op de knop"Opslaan". Klik op "OK" in het "PNG opties"-dialoogvenster dat verschijnt.

14

Klik op de knop 'Stop afspelen/opname' in de linkerbenedenhoek van het paneel 'Acties', of kies "Opname stoppen" in het drop-down menu in de rechterbovenhoek van het deelvenster. U kunt nu de herhalen opgenomen op veel bestanden.

15

Klik op het menu 'Bestand' en kies vervolgens "Batch..." in het submenu "Automatiseren". Er verschijnt een nieuw venster.

16

Selecteer de "Opslaan als PNG"-actie die u zojuist hebt gemaakt van de "actie:" drop-down menu in de "Play" gebied aan de bovenkant van het venster.

17

Kies "Map" in het "Bron:" drop-down menu onder de "Play"-gebied.

18

Klik op de knop "Kies...", dan zoek en selecteer de map met de gewenste aan batch convert BMP-bestanden. Klik op "OK" om uw selectie te bevestigen. U kunt het selectievakje "Inclusief alle submappen" als uw BMP-bestanden zijn opgeslagen in submappen van de ene u geselecteerd, maar let erop dat alle afbeeldingen in een van de mappen die u zal worden omgezet gevonden, opgeeft zelfs als ze niet BMP-bestanden.

19

Kies "Map" in de "bestemming:" drop-down menu. Klik op de knop "Kies...", vinden en selecteer een map voor uw PNG-bestanden in het dialoogvenster dat verschijnt en klik op 'OK'.

20

Controleer de "Override actie 'Opslaan als' opdrachten" vak. Als u het selectievakje niet inschakelt, worden uw bestanden in de map die u hebt gekozen bij het opnemen van de actie, maar ook in de map die u hebt opgegeven in de vorige stap opgeslagen.

21

Opgeven hoe de PNG-bestanden met behulp van de sequentiële set van drop-down menu's op het gebied van "Bestandsnamen" worden genoemd. U kunt de datum, naam en zelfs een seriële nummeringsschema opnemen. Laat deze menu's alleen als u wenst te gebruiken van de oorspronkelijke bestandsnamen.

22

Klik op de "OK" knop in de rechterbovenhoek van het venster. Kijk mee als uw bestanden geconverteerde één voor één zijn. Ze zijn nu klaar voor gebruik in de map die u hebt opgegeven.

XnView

23

Download en installeer de gratis XnView-programma op uw computer. Zie de sectie bronnen voor een link.

24

Lancering XnView van de "Start"-menu of het bureaublad. De belangrijkste interface van het programma wordt weergegeven. Als 'Tip van de dag' wordt weergegeven, kunt u het ontslaan door te klikken op de knop "Sluiten".

25

Met behulp van de bestandsbrowser aan de linkerzijde van het venster, selecteer de map met de gewenste aan batch convert BMP-bestanden. Uw BMP-bestanden wordt weergegeven in het gebied aan de rechterzijde van de bestandsbrowser.

26

Kies "Alles selecteren" of druk op Ctrl-A op uw toetsenbord te selecteren van alle bestanden in de map die u hebt gekozen. U kan ook "Ctrl" ingedrukt en klikt u op afzonderlijke bestanden om te selecteren van een specifieke subset die u wilt converteren.

27

Een van de geselecteerde bestanden met de rechtermuisknop op en kies vervolgens "PNG" in het "Converteren" submenu van het menu dat verschijnt. De geselecteerde bestanden worden direct omgezet en uw PNG-bestanden zijn klaar voor gebruik.

Tips & waarschuwingen

  • Wees voorzichtig met batch conversie processen, omdat met de verkeerde instellingen u een enorme hoeveelheid foto's die u niet van plan converteren kan om, tijd en opslag ruimte inneemt.