Hoe af te drukken vanuit WiFi zonder het installeren van het Internet

Hoe af te drukken vanuit WiFi zonder het installeren van het Internet


Afdrukken via WiFi zonder internettoegang is mogelijk gemaakt door de printerdeling mogelijkheden aanwezig zijn in Microsoft Windows. Printing draadloos via een wifinetwerk zonder geïnterneerde vlaag vereist een huis of kantoor netwerk bestaande uit meerdere computers aangesloten op een interne WiFi-router. Bovendien, moet de printer worden aangesloten op een computer op het netwerk, en de computer die dienst doen als de host moet worden ingeschakeld en aangesloten op het netwerk voor andere computers om toegang te krijgen. U moet printerdeling, ook inschakelen als dit niet standaard ingeschakeld in Windows is.

Instructies

Delen inschakelen

1

Open het menu "Start" op de computer waarop de printer is aangesloten en klik op "Control Panel".

2

Selecteer 'Printers en andere Hardware' en klik op 'Printers en faxen' om te bekijken van alle printers die zijn aangesloten op de hostcomputer.

3

Tweemaal klikken het pictogram dat overeenkomt met de printer die u wilt delen via uw WiFi-netwerk. Vergeet niet dat de toegang tot het Internet niet nodig, is zoals computers verbinding met een lokale WiFi-netwerk voor lokale bestanden en printers toegang, zelfs zonder een actieve verbinding met het Internet maken kunnen.

4

Klik op 'Deel deze Printer' zodat printerdeling. Klik op 'OK'.

5

Klik met de rechtermuisknop op het printerpictogram in het venster 'Printers en faxen' en selecteer 'Eigenschappen'. Klik op het tabblad "Delen", controleren mogelijkheid "Sharenaam" en klik op 'OK'. Dit zorgt ervoor dat andere printers in het netwerk de netwerkprinter vinden kunnen met behulp van de toegewezen naam die wordt gebruikt op de hostcomputer.

Clientcomputers verbinden

6

Klik op het menu 'Start' en open het "Control Panel" op elke clientcomputer. Controleer in het deelvenster 'Netwerkverbindingen' beheer, of dat de computers zijn verbonden met hetzelfde netwerk WiFi als de host-computer en de printer.

7

Klik op het menu 'Start' en open het "Control Panel".

8

Tweevoudig tikken "Printers en andere Hardware" op de clientcomputer om een lijst met alle printers weer te geven.

9

Klik op de knop "Voeg een Printer" en op "Printerverbinding" om te zoeken naar de netwerkprinters beschikbaar op uw netwerk.

10

Vinden de computernaam (bijvoorbeeld, PcKantoor) die met de host-computer en de printer overeenkomt. Klik op de naam van de computer en zoek de naam van de printer (bijvoorbeeld, Brother HL-2140) waarmee u verbinding wilt maken.