Hoe af te drukken op de nieuwe Laser-Printers met behulp van DOS

Het Windows-besturingssysteem kunt u afdrukken met behulp van een grafische interface, maar u kunt ook afdrukken op een laserprinter met MS-DOS (of DOS) opdrachten. Windows heeft een DOS-hulpprogramma, genaamd de opdrachtregel die u kunt gebruiken bij het typen van opdrachten voor het wijzigen van de instellingen op uw computer. De LPT1-opdracht kunt u rechtstreeks afdrukken naar de printer op uw computer geïnstalleerd. Dit is nuttig als u wilt afdrukken uit de uitvoer in een Schijfbesturingssysteem troepenleiding prompt.

Instructies

1

Klik op de knop van het Windows-logo in de lagere linkerhoek van het scherm. Typ "cmd" in het tekstvak in het pop-upmenu. Druk op "Enter" om te openen de DOS command line.

2

Type "dir > lpt1" en druk op "Enter". Dit is een voorbeeld van de afdruk uit de uitvoer van een opdracht. De uitvoer van de opdracht "dir" is verzonden naar de geïnstalleerde printer.

3

Type "textfile.txt > lpt1" en druk op "Enter". Dit drukt een bestand naar de geïnstalleerde printer. U kunt elk tekstbestand naar een printer afdrukken vanuit DOS.