Hoe aan de macht Fans voor meerdere koeling van 80 mm

Hoe aan de macht Fans voor meerdere koeling van 80 mm


Moderne centrale verwerkingseenheden verbruiken meer dan 125 watt vermogen, omzetten in een kleine elektrische verwarming eenheid binnen de behuizing van een computer die moet worden gekoeld. Videokaarten, harde schijven en de voeding zelf toevoegen aan de warmte-uitstoot, en alleen overklokken voegt aan het probleem. Installeren van extra ventilatoren kan het probleem oplossen, maar dat leidt tot een nieuw probleem--hoe adequaat de macht van de fans in een computer die is ontworpen voor één of twee fans. Leren hoe om verbinding te maken met macht om meerdere 80 mm case fans en elke computer met koel houden.

Instructies

1

De computer is uitgeschakeld en de Antistatische polsband hechten aan enerzijds en het geval. Koppel het netsnoer uit het stopcontact of aan de achterkant van de computer en verwijder de cover aan de zaak.

2

Mount fans in beschikbaar montage locaties met de montage hardware die werd geleverd bij de fans, ervoor zorgend om het bieden van een stabiele luchtstroom in één richting over het interieur van de zaak, meestal vermoeiend hete lucht uit de achterkant van de zaak en trekken in koele lucht aan de voorkant van het geval. Zorg ervoor dat de fans raak niet aan andere onderdelen of de kabels in de behuizing.

3

De eerste fan verbinden met het netsnoer op het moederbord gemarkeerd "Case Fan 1" en de tweede fan aan het netsnoer op het moederbord gemarkeerd "Buisventilator 2."

4

Sluit 4-pins naar 3-pins Molex power adapters beschikbaar 4-pins macht leidt en sluit deze aan extra fans. Een power splitter kan nodig zijn wanneer een voeding heeft enkele extra leads of ze zijn allemaal in gebruik voor het aandrijven van andere componenten.

5

Sluit een macht-splitter voor 4-pins Molex aansluitingen aan één van de 4-pin Molex power leads en voeg 4-pins naar 3-pins Molex power adapter aan elke poot van de splitter. Deze macht leads koppelen aan extra fans.

6

Stropdas macht leads en andere kabels in losse bundels met behulp van nylon kabelbandjes verhogen luchtstroom binnen het geval. Te voorkomen beschadiging van de geleiders door het verlaten van één of andere verslapping in de Kabelbinders. Snip uit overtollige kabel stropdas materiaal nadat de Kabelbinders op zijn plaats zijn.

Tips & waarschuwingen

  • Zorg ervoor dat alle fans werken in combinatie met elkaar te maken een directionele luchtstroom, tekening van koele lucht in van de ene kant van de zaak en het uitwerpen uit de andere kant van de zaak. Losse kabels opgeruimd met nylon kabelbandjes om luchtstroom binnen het geval. Houd de fans schoon door ze regelmatig te blazen met perslucht terwijl ze nog (terwijl uitgeschakeld). Fans trekken meestal een zeer kleine hoeveelheid stroom, maar een grotere voeding kan worden vereist op systemen met verschillende energie-intensieve apparaten geïnstalleerd en een voeding die onder 400 watt.
  • Vermijd het splitsen van elektrische leidingen waarop de harde schijf, de videokaart of de component koelventilatoren als dit moeten hebben gewijd macht. Vermijd splitsen het dezelfde netsnoer meer dan tweemaal, in plaats daarvan kiezen voor het splitsen van andere regels maar verdeel de lading gelijkmatig over alle beschikbare vermogen leads. Voorkomen schade aan gevoelige schakelingen met behulp van een Antistatische polsband bij het werken in de computer.