Het zeer snel verbeteren van de kwaliteit van de digitale foto in photoshop

Sinds de invoering ervan in de vroege jaren 1990, Adobe's krachtige foto- en beeldbewerkingsprogramma, Photoshop, een standaard geworden in de wereld van fotografie en computer graphics. Hoewel Photoshop een zeer grote en complexe programma is, zijn er enkele eenvoudige dingen die u doen kunt om uw digitale foto's er beter uitzien.

Instructies

1

Het verkrijgen van Adobe Photoshop als u het niet reeds hebt. Veel computerfabrikanten bundel een versie van Photoshop genaamd "Photoshop Elements" met hun computers, zodat u vooraf geïnstalleerd op uw PC komen kan. Zich ervan bewust dat er verschillende versies van Photoshop tot duizenden dollars, maar als je gaat om snelle verbeteringen te maken kost u hoeft echt alleen de versie van de elementen, ook al is het ontbeert vele functies van de duurdere versies. Het kan worden gekocht via de Adobe-website (zie bronnen hieronder).

2

Bijsnijden van de foto te concentreren op het onderwerp. De meest fundamentele en soms de meest verbluffende manier om een digitale foto is door te snijden. Het verwijderen van de andere elementen van een foto die trekken van de kijker oog weg kunt een OK foto omzetten in een grote stap. Als u wilt bijsnijden van een foto in Photoshop, gebruik maken van de Photoshop "Bijsnijden" op de werkbalk of drukt u op "C." Hierdoor zal u naar het vak op het gebied dat u wilt behouden.

3

Juiste helderheid. Afhankelijk van uw camera, de tijd van de dag de foto werd genomen en verlichting uw foto oogt uitgewassen, te fel, te donker of detail in de donkerste gedeelten hebben verloren. Om dit te corrigeren, klikt u op verbeteren -> Helderheid/Contrast-> niveaus. In deze dialoog, verplaats de schuifregelaars om de gewenste opmaak. Wees voorzichtig niet om de foto te licht of te donker. U kunt ook klikken op "Auto niveaus" en Photoshop maakt een onderlinge aanpassing van zou er goed uitzien.

4

Juiste kleur. Fotograferen van iets zeer kleurrijke in vol daglicht kan vaak leiden tot uitgewassen kleuren en maken alles kijken iets grijs. Wijzigen van de verzadiging en kleurtoon niveaus; het is vergelijkbaar met hoe u de helderheid en het Contrast niveaus gewijzigd. Klik op verfraaien -> kleur om het dialoogvenster Kleurtoon/verzadiging. Verplaats de schuifregelaar Verzadiging totdat de foto er goed uitziet.

5

Formaat voor het afdrukken, e-mailen of posten op het web. Wanneer u uw foto's aan het bewerken bent, u zult willen om hen te houden met de hoogste resolutie kunt, maar met een hoge resolutie foto's versturen via het Internet niet vaak praktische. Om het formaat van de foto voor het web of e-mail, klik op afbeelding -> formaat -> Image Size.

6

Selecteer een werkbare Afbeeldingsgrootte zoals 800 x 600 en 1024 x 768. Als u voor foto's afdrukken formaat bent, vinden eerst de hoogte-breedteverhouding van het soort afdrukken u wilt en bijsnijden van de afbeelding op die hoogte-breedteverhouding. Als u met een printer van de foto afdrukt, formaat van de afbeelding zodat deze overeenkomen met de dpi-instelling van uw printer.

Tips & waarschuwingen

  • De hoogte-breedteverhouding is de breedte van de foto's gedeeld door de hoogte. De meest voorkomende foto verhoudingen zijn 4:3 en 3:2.
  • In tegenstelling tot populair geloof, is de dpi realted de resolutie van de foto niet zo veel als het in verband met de grootte van de afbeelding wanneer deze wordt afgedrukt op het papier.
  • Wees voorzichtig met de schuifregelaar Verzadiging, overdreven verzadigen een foto maakt alles eruit zien ook kleurrijke of helder en kan ru├»neren een goede foto.