Het wijzigen van uw standaardstijlen en documenten in AbiWord

De vrije software van AbiWord opent een document met normale of ingebouwde stijlen en instellingen. AbiWord geeft u de optie voor het wijzigen van deze standaardstijlen. Ga als volgt te werk als u wilt wijzigen van uw standaardstijlen en documenten in AbiWord.

Instructies

1

Vergeet niet dat er 2 normale sjablonen. Een heet de gebruikerssjabloon en de andere is de sjabloon systeem. U moet het bewerken van elk bestand in de sjabloon normal (normal.awt).

2

Zien of u de sjabloon normal. Maken voor het geval het is niet in uw document. Een lege AbiWord-document openen en opslaan in de juiste map.

3

Selecteer de sjabloon die AbiWord in bestandstype. Zet hem op normat.awt.

4

Open het bestand normal.awt. Breng de gewenste wijzigingen. U kunt paginanummers toevoegen en wijzigen van de opmaakprofielen uit het dialoogvenster"stijl." Bijvoorbeeld, als u een paginanummer in de header invoegt, zal alle nieuwe documenten weergeven.

5

Sla de wijzigingen die u hebt aangebracht in de sjabloon normal.

Tips & waarschuwingen

  • Gebruikers van Linux moeten plaatsen de sjabloon voor Abisuite/templates map in de basismap bevindt. Als u al de basismap, typt u alleen de naam in het dialoogvenster openen en opslaan.