Het wijzigen van uw muis

Een muis is een van de meest gebruikte stukken van computerhardware. Vanwege de constante gebruik, kan een muis slijten, breken en stoppen met werken, waardoor vervanging noodzakelijk. Soms, wilt een gebruiker ruilen een perfect functionele muis voor een nieuwer model met meer functies. Wijzigen van een computer muis kunt vaak computing productiviteit verbeteren en help de gebruiker optimaal gebruik van een computer.

Instructies

1

Het oude apparaat van de muis van de computer loskoppelt. Vóór het werpen de oude muis in de vuilnisbak, onderzoeken opties voor recycling of het te doneren aan een lokale school of not-for-profit organisatie.

2

Sluit de nieuwe muis op dezelfde USB-aansluiting op de computer. De meeste computers moeten automatisch detecteren een nieuw USB-apparaat zoals een muis. Als uw computer doet, dan is de muis is klaar voor gebruik. Als de computer u waarschuwt dat een stuurprogramma moet worden geïnstalleerd om het operationeel maken van de muis, gaat u verder met stap 3.

3

Installeer het benodigde stuurprogramma, door het invoegen van de CD die bij de muis is geleverd of bezoek de website van de fabrikant van de muis. Als u beschikt over de CD, plaatst u deze in het CD- of DVD-station.

Op een Windows-computer, moet de CD's installatiewizard automatisch gestart. Volg de instructies op het scherm om de muis-drivers te installeren.

Op een Mac, moet de CD worden weergegeven als een schijf op het bureaublad. Dubbelklik op het pictogram en volg de aanwijzingen op het scherm.

4

Voor het aanpassen van de muis functies en prestaties op een Windows-computer, klikt u op de "Start" knop en selecteer vervolgens "Control Panel". Dubbelklik op het pictogram 'Hardware' en klik vervolgens op het pictogram "Muis" in het "Control Panel" venster. Het venster "Eigenschappen voor muis" heeft dergelijke lusjes als "Knoppen," "Aanwijzers" en "Opties voor de aanwijzer" met instellingen die u kunt wijzigen hoe knoppen van het apparaat en de aanwijzingen op het scherm aanwijzer werken. Sla de wijzigingen op en sluit vervolgens de window(s).

5

Voor het aanpassen van de muis functies op een Mac, klikt u op de "Apple"-pictogram in de bovenste menubalk, selecteer "System Preferences" en klik op "Toetsenbord en muis." De voorkeursinstellingen van de muis kunt u wijzigen van dergelijke muisfuncties als scrollen. Sla de wijzigingen, indien nodig, en sluit vervolgens de window(s).

Tips & waarschuwingen

  • Als uw computer niet onmiddellijk de nieuwe muis herkent, start de machine opnieuw op. Een Windows-computer, klikt u op de "Start"-menu en klik vervolgens op 'Opnieuw opstarten'. Op een Mac, klikt u op de "Apple"-pictogram in de bovenste menubalk en selecteer vervolgens "Start opnieuw op." Terwijl een muis apparaat basisfunctionaliteit, zoals scrollen en te klikken, moeten werken zodra het stuurprogramma is geïnstalleerd, moet bepaalde muisapparaten u aanvullende software te installeren op de computer die wordt gebruikt met om te profiteren van meer geavanceerde functies, zoals het programmeren van specifieke toepassingen te starten wanneer u op extra knoppen aan de zijkant van de muis.