Het wijzigen van het wachtwoord van de harde schijf op een Dell-Laptop

Instellen van een wachtwoord op uw harde schijf is een belangrijke stap tot het houden van indringers van het knoeien met uw Dell-laptop. U kunt instellen of wijzigen van het wachtwoord van de harde schijf door de BIOS-instellingen tijdens het opstarten. Zelfs als uw harde schijf wordt overgebracht naar een andere computer, u nog steeds gebruik van het wachtwoord moet voor toegang tot de harde schijf.

Instructies

1

Computer afsluiten.

2

Druk op de power-knop op uw computer. Terwijl het wordt opgestart, drukt u op F2 herhaaldelijk (gewoon houd niet het omlaag) totdat u aankomt bij een scherm toont een reeks opties. Dit scherm wordt de BIOS-instellingen genoemd.

3

Gebruik de pijltoets-omlaag op het toetsenbord om te scroll naar 'Beveiliging' in de linkerkolom.

4

Pijl rechts om een sub-menu onder beveiliging in de linker kolom weer te geven.

5

Pijl omlaag naar "Interne HD PW" in de linkerkolom. (Dat staat voor interne Hard Drive wachtwoord.)

6

Het oude wachtwoord verwijderen (indien aanwezig) en, in het zelfde vak Voer een nieuw wachtwoord van ten minste vier tekens in lengte in het hoofdscherm op rechts.

7

Noteer het wachtwoord en bewaar deze op een veilige plaats.

8

Druk op Enter.

9

Druk op de Escape-knop op uw toetsenbord om de interne HD PW-menu te verlaten, dan geraakt Escape om weer verder te gaan naar het scherm van de afrit van de BIOS-instellingen.

10

Pijl rechts druk de wijzigingen die u hebt aangebracht in het wachtwoord, wilt opslaan dan op Enter op uw toetsenbord om af te sluiten van de BIOS-instellingen.

11

Start de computer opnieuw en gebruik het wachtwoord dat u hebt gemaakt in de BIOS-instellingen toegang te krijgen tot uw harde schijf.

Tips & waarschuwingen

  • Het wachtwoord moet idealiter een ingewikkeld mengsel van tekens zoals een combinatie van hoofdletters en kleine letters, cijfers en leestekens bevatten.
  • Uw wachtwoord niet verliezen. Je moet het telkens wanneer die u start uw computer, of wanneer het terugkeert uit stand-by modus.