Het wijzigen van het standaardprogramma voor het weergeven van foto in Windows XP

Soms openen image bestanden op uw computer met een programma dat u niet de voorkeur of gewoon niet graag. Als u beheerdersrechten op uw computer hebt, volg deze tips om het standaard mailprogramma gebruikt om uw bestanden afbeeldingen weer te wijzigen.

Instructies

1

Toegang tot uw computer van "Start Menu" en selecteer "Control Panel". Selecteer "Switch to Classic View" onder het menu aan de linker kant van de Control Panel scherm. Dubbelklik op "Vouwblad keuzemogelijkheden".

2

Click op de "Bestandstypen" tab. Scroll omlaag in de lijst 'Extensions' totdat u "JPG". Markeer het. Lees de informatie onder "Details voor JPG-extensie." Het programma geeft onmiddellijk na de woorden "met opent" het programma gebruikt voor het openen van alle JPG-bestanden wanneer erop wordt geklikt.

3

Kies "Wijzigen". Selecteer het nieuwe programma waarmee alle JPG-bestanden te openen. Experimenteren met verschillende programma's of kies een programma vermeld onder "Aanbevolen programma's." Een populaire optie is "Windows Picture and Faxviewer." U kunt ook een niet-beursgenoteerde programma door te klikken op "Bladeren" en vinden het op uw computer.

4

Controleer of de "altijd gebruik de geselecteerd programma aan dit soort bestand niet openen" is ingeschakeld zodat elke JPG-bestand wordt geopend met het programma.

5

Herhaal de voorgaande stappen voor andere afbeeldingsbestandstypen. U kunt weergave programma's voor "JPEG," "JPE," wijzigen "GIF," "PNG," "BMP," "TIFF" en "JFIF."

6

Uw wijzigingen permanent maken door te klikken op 'OK'.

Tips & waarschuwingen

  • U kan ook met de rechtermuisknop op afzonderlijke beelden en open ze met een niet-geassocieerde programma door 'Openen met' te kiezen en een programma selecteren. Om de wijzigingen permanent, scroll naar beneden naar "Programma kiezen," Selecteer een programma en het selectievakje 'gebruik het geselecteerde programma voor dit type bestand te openen."
  • U wellicht andere afbeeldingstypen op uw computer. Proberen te houden van elke afbeelding bestandsextensie zijn inheemse programma of programma's die niet bekend zijn bij in strijd zijn met het type extensie is gekoppeld.