Het wijzigen van het perspectief van de afbeelding met GIMP Freeware

Het wijzigen van het perspectief van de afbeelding met GIMP Freeware


Het perspectief van de afbeelding met GIMP Freeware wijzigen. GIMP is een krachtig beeld het uitgeven programma dat kan worden gedownload voor gratis (zie bronnen hieronder). In dit artikel zullen wij u tonen hoe de software te gebruiken om het perspectief van een afbeelding te veranderen. Perspectief is de manier waarin objecten worden weergegeven aan de kijker op basis van hun fysieke kenmerken. Bij het fotograferen van een groot gebouw zoals in het onderstaande voorbeeld, ziet het gebouw worden kantelen of leunend. Architecturale fotografen worden view camera's en speciale lenzen gebruikt om dit effect te corrigeren. Kunt u dit corrigeren vrij gemakkelijk met behulp van software, maar misschien moet u de totale grootte van de afbeelding aanpassen.

Instructies

1

Uw opgeslagen bestand openen in GIMP. De begeleidende afbeelding is de kathedraal van leren op de campus van de Universiteit van Pittsburgh. Merk op hoe het gebouw lijkt te worden leunend naar links en naar achteren. Dit is te wijten aan de vervorming van de groothoeklens nodig om het hele gebouw in de foto.

2

Selecteer onder Hulpmiddelen voor de TRANSFORM TOOLS en perspectief. De sleutel van de kortere weg is SHIFT plus P. Wanneer u het hulpprogramma opent ziet u het transformatie gereedschap vak. U ziet dat de transformatiematrix opgeeft is ingesteld op één en een nul.

3

We gaan in dit geval het gereedschap naar links om het rechtzetten van het gebouw. Totdat de beweging om het gebouw ziet er normaal. Zul je de getallen in de transformatie matrix wijzigen terwijl u de muis verplaatst. Negeer de rest van de afbeelding terwijl u de aanpassingen aanbrengt. Witte ruimte zal deel uitmaken van de afbeelding als u uw verhuizing. Wanneer het perspectief normaal lijkt, selecteert u de transformatie om de transformatie.

4

Het gebouw ziet er prima uit nu, maar is er enige witruimte in het canvas die was gemaakt wanneer u de transformatie hebt aangebracht. Om dit te wijzigen moet u de afbeelding bijsnijden.

5

Gebruik het rechthoekgereedschap selectie om te selecteren het gedeelte van de afbeelding die u wilt behouden. Onder de tab afbeelding en kies gewas op selectie om de witruimte die veroorzaakt door de transformatie. De afbeelding ziet er nu normaal, maar het is iets kleiner in grootte van de bijgesneden afbeelding.

Tips & waarschuwingen

  • Kies afbeeldingen die van sommige kleine bijsnijden profiteren zullen.
  • Het beeld is soms profiteert van perspectief shift, zoals afbeeldingen die het verdwijnpunt illustreren. Twee railroad tracks lijkt misschien samen te voegen op een punt in de achtergrond en dit effect daadwerkelijk kan gunstig zijn voor de foto. Kies zorgvuldig uw afbeeldingen.
  • Werkt altijd met kopieën van uw afbeeldingen te behouden van uw beeldarchief.