Het wijzigen van een stationsletter in Windows XP

Meestal, wanneer u een extern opslagapparaat, zoals een externe harde schijf, iPod of flash-geheugenstick in uw computer, Windows XP toewijst de eerstvolgende beschikbare stationsletter aan het apparaat automatisch. U kunt een andere stationsletter voor een apparaat toewijzen. U wilt bijvoorbeeld voor snelkoppelingen naar informatie over een extern apparaat, om ervoor te zorgen dat het apparaat de juiste stationsaanduiding leest zodat de snelkoppelingen werken.

Instructies

1

Toegang tot het Configuratiescherm van Windows XP. Open "Systeembeheer" en dubbelklik op "Computerbeheer". Dubbelklik op "Schijfbeheer". U kunt gebruiken welke methode maakt u voelen--zoals te dubbelklikken of met behulp van toetsenbordcommando's. Als u Schijfbeheer, kan Windows XP Neem een moment om te verbinden met de Disk Management Tool. De apparaten worden weergegeven in het rechterdeelvenster.

2

Met de rechtermuisknop op het apparaat waarvoor u wilt om de stationsaanduiding te wijzigen. Klik op "Change Drive Letter en paden", en klik vervolgens op "Wijzigen." Klik op het keuzerondje naast 'toewijzen de volgende stationsletter"om deze te selecteren.

3

Selecteer de stationsletter die u wilt toewijzen van de drop-down lijst. Alleen beschikbare stationsletters weergegeven. Klik op 'OK'. Een waarschuwing verschijnt dat het wijzigen van de stationsletter programma problemen zou kunnen veroorzaken.

4

Klik op "Ja" als u zeker weet dat het veranderen van de stationsaanduiding niet zal veroorzaken geen problemen. Als u geen aanvullende foutberichten ontvangen, hebt u de stationsletter van uw externe apparaat met succes veranderd.

Tips & waarschuwingen

  • Mogelijk moet u administrator-bevoegdheden voor het toewijzen van een stationsletter in Windows XP.
  • U kunt de meeste fouten voorkomen door het wijzigen van de stationsletter onmiddellijk na uw externe apparaat koppelen.