Het wijzigen van een station naar NTFS

Wijzigen van de harde schijf van een computer om de nieuwe technologie bestandssysteem (NTFS) kan de indeling nodig om verschillende redenen zijn. Als u een nieuwe harde schijf met het FAT File Allocation tabel ()-formaat koopt, is het wellicht opnieuw formatteren om te profiteren van de volledige opslagcapaciteit. Bovendien NTFS biedt snellere prestaties in nieuwere Microsoft Windows-besturingssystemen, alsmede veiligheid verhoogd. Er zijn echter enkele dingen te overwegen voordat u uw harde schijf naar NTFS. Een Macintosh-computer kan lezen, maar niet schrijven, naar NTFS-stations; Bovendien onder Microsoft besturingssystemen, alleen Windows 2000 en later hebben de mogelijkheid om te lezen en schrijven naar NTFS-volumes. U kunt een station naar NTFS wijzigen door de opmaak dat alle gegevens op de schijf verwijderd, of door het station te converteren naar NTFS.

Instructies

Change Drive door opmaak

1

Maak een back-up van uw gegevens. Formatteren van de vaste schijf te formatteren als een NTFS-station zal alle informatie opgeslagen op het te verwijderen. Back-up van belangrijke bestanden en toepassingen die u wilt opslaan naar een externe harde schijf of optische schijf.

2

Plaats uw Windows-installatieschijf. Zet de schijf in uw computer en herstart de machine zodat het kan worden opgestart vanaf de optische schijf. Als gevraagd, selecteert u de optie aan laars van uw CD - of DVD-ROM-station.

3

Om te beginnen de Windows installer. Selecteer uw taal en toetsenbord-instellingen en klik op "Next." Selecteer "Windows installeren" aan de vooruitgang naar de volgende stap, waarmee u de schijf formatteren. Merk op dat installeren of opnieuw installeren van Windows geen vereiste is, maar u het installatieprogramma gebruiken moet om uw station als NTFS te formatteren.

4

Kies 'Custom'. Selecteer een aangepaste installatie van Windows, die u een lijst met stations op de computer zal tonen. Selecteer het station dat u wilt opmaken. Klik vervolgens op "Stationsopties."

5

Klik op 'Format' automatisch wijzigen de volledige indeling van de schijf naar NTFS, is het standaard bestandssysteem in versies van Windows die nieuwer is dan Windows 2000.

6

Uw besturingssysteem opnieuw moet installeren. Zodra de drive is geformatteerd als NTFS, kunt u elk besturingssysteem dat u wilt, zolang het is Windows 2000 of nieuwer, als eerdere versies NTFS niet wordt ondersteund.

Change Drive door te converteren

7

Klik op het menu Start en selecteer "Alle programma's." Schakel onder het tabblad "Accessoires" "Troepenleiding Prompt". Desgevraagd, typ uw beheerderswachtwoord en klik op 'OK'.

8

Typ het volgende in de Command Prompt:

convert stationsletter: / FS: NTFS

Vervang de stationsletter met de letter van het station dat u wilt converteren. De/FS: NTFS-opdracht geeft aan dat de computer het bestandssysteem converteren naar New Technology File System. Bijvoorbeeld, als de schijf die u wilt converteren uw belangrijkste C:-station is, de opdracht zou worden als volgt ingevoerd:

convert C:/FS: NTFS

Met behulp van "convert" ter naar de troepenleiding Prompt in plaats van de opmaak stappen hierboven kunt dat u al uw bestanden en documenten op plaats bewaren, zonder alles te verwijderen.

9

Druk op "Enter", en vervolgens de computer opnieuw opstart. Als u de opdracht "convert" op het station met de systeembestanden van de Windows-versie gebruikt, moet u opnieuw opstarten van de computer voor het conversieproces te voltooien.

Tips & waarschuwingen

  • Microsoft wijst erop dat een schijf wordt geconverteerd naar NTFS met weinig beschikbare ruimte kan niet met succes geconverteerd. Als een fout wordt weergegeven op het scherm, enkele bestanden verwijderen van uw harde schijf om ruimte vrij te maken, vervolgens de opdracht "convert" opnieuw probeert.