Het wijzigen van een Mac-adres met Regedit

Het wijzigen van een Mac-adres met Regedit


Een Media Access Control (MAC)-adres is een unieke, 12-karakter-id toegewezen aan netwerkapparaten zoals Ethernetkaarten of draadloze netwerkadapters. Als u het verbergen van de identiteit van een apparaat vanaf andere computers op een netwerk wilt, kunt de Microsoft Windows-besturingssysteem u uw MAC-adres voor een alternatieve waarde instellen. Als je eenmaal waar weet te vinden van de juiste waarde met behulp van de Windows register-Editor (regedit) utility, wordt wijzigen MAC-adres van uw apparaat een snelle taak.

Instructies

1

Klik op de Windows "Start" knop en selecteer "Uitvoeren". Als u deze optie niet ziet, klikt u op de knop "Start" en klik binnen het zoekvak in plaats daarvan.

2

Typ 'regedit' (zonder aanhalingstekens) en druk op de toets "Enter". Als u de optie van het vak Zoeken gebruikt, ook klikt u op het "regedit" item bovenaan in de zoekresultaten weergegeven. Bevestig uw keuze als u wordt gevraagd door Windows.

3

Kijk naar de linkerkant van het venster, ga naar de registermap van de op het hoogste niveau met het label "HKEY_LOCAL_MACHINE" en dubbelklik op de map om de inhoud ervan weer te geven.

4

Vouw de volgende sub-mappen, in de volgende volgorde: 'System' 'CurrentControlSet,' 'Control' en "Klasse." Binnen de "Klasse" sub-omslag, dubbelklikt u op de naam van de map die met de volgende waarde begint: "4D36E972-E325."

5

Enig-Klik de sub-vouwblad met het label "0000" en dan kijken naar de waarde "DriverDesc" aan de rechterkant van het venster Register-Editor. Als de waarde overeenkomt met de naam van het apparaat dat u wilt bewerken, gaat u verder met de volgende stap. Als dit niet het geval is, één muisklik elke aangrenzende sub map (bijvoorbeeld "0001" en "0002") totdat u de map die overeenkomt met uw apparaat hebt gevonden.

6

Kijken naar de rechterkant van het venster en zoek naar de waarde "NetworkAddress". Als u deze waarde, klik met de rechtermuisknop in een leeg gebied op de rechterkant van het venster, klikt u op "Nieuw" niet wordt weergegeven, selecteert u "Tekenreekswaarde", typ "NetworkAddress" (zonder aanhalingstekens) en druk op de toets "Enter".

7

Dubbelklik op de waarde "NetworkAddress".

8

Geef uw voorkeur MAC-adres van 12 tekens in het veld "Waardegegevens" en klik op "OK" om de wijziging te bevestigen. Neem geen streepjes binnen dit gebied.

9

Klik op de "X" in de top, rechterbovenhoek van het venster van de Register-Editor om het programma te sluiten.

10

Klik op de Windows "Start" knop en selecteer "Configuratiescherm". Als u Windows XP gebruikt, dubbelklikt u op het pictogram 'Netwerkverbindingen'. In Windows Vista, klikt u op 'netwerk en Internet,"gevolgd door"Netwerk en deelneming midden"en"Netwerkverbindingen beheren". In Windows Vista, klikt u op "Netwerk en deelneming midden," gevolgd door "Adapterinstellingen wijzigen."

11

Met de rechtermuisknop op de naam van het apparaat dat u hebt bewerkt in de Register-Editor en uitgezocht "Ontredderen". Bevestig uw keuze als u wordt gevraagd door Windows.

12

Met de rechtermuisknop op hetzelfde apparaat en selecteer "Enable" om opnieuw met het bijgewerkte MAC-adres.