Het wijzigen van een harde schijf met GParted in Ubuntu

GParted zit de Gnome partitiebewerker beschikbaar op vele versies van het besturingssysteem Ubuntu. Dit programma biedt de gebruiker met een visuele interface voor wijzigingen aan te brengen hard drive Scheidingsvlakken binnen Ubuntu, in plaats van te doen via de command line interface. Onder andere taken, kunt u het wijzigen van een harde schijf met Gparted in Ubuntu. De procedure is vrij ongecompliceerd en gemakkelijk genoeg voor Ubuntu beginners om te behandelen.

Instructies

1

Back-up van alle belangrijke documenten of bestanden die u opslaan op de schijf die u veranderen wilt zal, enkel voor het geval dat u een fout maakt tijdens de procedure.

2

Meld u aan bij het Ubuntu besturingssysteem met behulp van beheerdersbevoegdheden.

3

Klik op "Systeem" en selecteer "Administratie" in het drop-down menu in de werkbalk boven aan het scherm. Klik op "Gparted" in het menu.

4

Klik op de harde schijf die u wilt wijzigen in het menu van de bovenste rechterhand binnenkant van Gparted.

5

Ontkoppel het station als het is gemonteerd. Als het momenteel is gemonteerd zal er een sleutelsymbool rechts van het station. Klik met de rechtermuisknop op de schijf en selecteer "unmount".

6

Klik met de rechtermuisknop op het station. Selecteer 'label' uit het venstermenu.

7

Typ een nieuwe naam voor de harde schijf. Klik op 'OK'.

8

Klik op de "Apply" knop in de buurt van de bovenkant van het venster van Gparted. Wanneer Gparted klaar is met de naam van het station wijzigen, het zal reageren met "Alle bewerkingen voltooid."

Tips & waarschuwingen

  • Als de "Label" prompt niet aanwezig wanneer het proberen om de naam van een station wijzigen, het NTFSprogs-programma installeren.
  • Altijd voorzichtig bij het werken met Gparted en andere toepassingen die systeempartities te wijzigen.