Het wijzigen van een datumstempel foto

Het wijzigen van een datumstempel foto


Het organiseren van uw foto's op datum is een eenvoudige en gemakkelijke manier om alle foto's meenemen bij te houden. Soms zal foto's echter de onjuiste datum gelabeld voor hen, zoals de datum moet worden ingesteld door de eigenaar. Dit geldt met name voor digitale foto's, die een camera's interne agenda gebruiken voor de datumstempel, en soms krijgen genomen met een onjuiste datum. Wijzigen van de datumstempel op een foto kan gebeuren op elke recente Windows of Macintosh-computer.

Instructies

Windows Fotogalerie

1

Uw foto's rangschikken op de werkelijke datums die zij werden genomen. Maak een map op uw computer voor elke dag en elk beeld sorteren in de juiste map op uw bureaublad. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteer "Map toevoegen" om een nieuwe map te maken. Klik op de foto, houd de muisknop ingedrukt en 'Sleep"de foto naar de juiste map. Herhaal met iedere foto die u wilt herzien de datum. Sorteren de foto's per onderwerp, ook als het zal helpen organiseren van de beelden wanneer u klaar bent.

2

Open een map in Windows Fotogalerie en selecteert u alle afbeeldingen in het. Ga omhoog naar de menubalk en selecteer "Tools" en selecteert u de optie "Batch aanpassen Time Stamp." Selecteer "EXIF (Exchangeable Image File Format) datum/tijd origineel" in het pop-upvenster en klik op "Next." Hiermee opent u een venster gemarkeerd "Nieuwe tijdstempel." Voer de nieuwe datum en de nieuwe tijd, en klik op de knop "Nieuwe tijdstempel van toepassing". Dit verandert de datum en tijd van de geselecteerde foto's.

3

De tijd van de dag op elke afbeelding, herzien indien nodig. Dit wordt gedaan door het selecteren van een foto, en met de rechtermuisknop op het. Onder het menu dat verschijnt, selecteer 'Eigenschappen'. Selecteer in het venster dat opent, "Details." Selecteer het vak "Datum genomen", dat u toelaten zal om de tijd op de afbeelding te herzien. Doe hetzelfde met alle andere afbeeldingen waarop u wenst te veranderen van de tijd.

Macintosh-Computer

4

Sorteren van de foto's die u wijzigen de tijdstempel wilt op in de Finder. Nieuwe mappen maken door controle op uw toetsenbord ingedrukt te klikken met de rechtermuisknop op het bureaublad. De foto's sorteren op de dag dat ze werden genomen, en plaats ze in mappen op de juiste datum.

5

Download en installeer een EXIF gegevens editor programma, dat zal nodig zijn om de gegevens in de foto te wijzigen. Er zijn verschillende van deze op het Internet; vergelijking winkel voor degene die u het beste past. Klik op de "Disk Image" het creƫert op het bureaublad, klik op het programma gemarkeerd "Installer" en sleep het pictogram naar de map 'Programma's '.

6

Open de editor, en ga naar het menu bestand en kies 'Openen' om te zien de foto die u wilt wijzigen. Het programma zal presenteren u met de datum, de tijd, de blootstelling en de notities op de foto, en kunt u de datum en tijd naar de juiste is.