Het wijzigen van een balans in Excel

Het wijzigen van een balans in Excel


Microsoft Excel biedt tal van hulpmiddelen voor het aanpassen van de tekst, formules en opmaak van uw balans. Excel is een ideaal programma voor het opslaan, wijzigen en de presentatie van boekhoudkundige gegevens. Werkbladen uw gegevens ordenen en kunnen u het toevoegen van formules voor het berekenen van de gerelateerde waarden. Zij bieden ook tekst-, cel- en randopmaak tot een aantrekkelijk en opvallend design. U kunt uw werkblad aanpassen door uw eigen tekst- en celopmaak kleuren instellen of kiezen uit de ingebouwde kleurenschema's. Of u bent vanaf een sjabloon of uw eigen balans, kunt Excel aanpassen van uw document.

Instructies

1

Open het Excel-werkblad en selecteer het tabblad van uw balans. Voor toegang tot de andere bladen in uw spreadsheet-bestand, klik op de tabs aan de onderkant van de pagina aan de linkerkant van de horizontale schuifbalk. Wanneer u opslaan en opnieuw van uw werkblad, Excel keert terug naar de laatste gebruikte blad.

2

Wijzig de tekstopmaak op uw balans. Selecteer het tabblad "Home" van het lint boven aan de pagina om het lettertype, uitlijning en cel opvulkleuren wijzigen. Een kleurenschema voor uw balans instellen door te klikken op de "Als tabel opmaken" drop-down box en een van de opties te selecteren.

3

Wijzigen uw gegevenstypen om uw tekst, getallen en valuta correct weer te geven. Selecteer de hele kolom of bepaalde cellen en selecteer de 'Gegevenstype' drop-down box op het gebied van de "Nummer" van het "Thuis" tabblad. Voor monetaire cellen, de 'Accounting' of "Munt" gegevenstypen te gebruiken.

4

Breid uw balans om nieuwe categorieƫn of subcategorieƫn. Met de rechtermuisknop op de rij control box aan de linkerkant van het scherm en druk op 'Insert'. Bijwerken uw formules na toevoegen of verwijderen van rijen om ervoor te zorgen dat ze correct zijn opgemaakt.

Tips & waarschuwingen

  • Stel het "pagina-einden" om te controleren of dat het werkblad correct zal worden afgedrukt. Selecteer de "Bekijk" tabblad van het lint, klik op "Pagina-eindevoorbeeld" en verplaatsen van de pagina-einden aan uw behoeften past.