Het wijzigen van de TCP/IP-instellingen in Vista

Transmission Control Protocol/Internet Protocol (TCP/IP) bepaalt hoe een netwerk-geschikt apparaat verbindt en communiceert met andere apparaten. In Microsoft Windows Vista controleren de TCP/IP-instellingen of uw computer verbinding via een dynamische of statische verbinding maakt. Terwijl een dynamische verbinding over het algemeen geen aanvullende informatie vereist, moet een statische verbinding u uw instellingen in het onderdeel TCP/IP handmatig invoeren. U kunt de TCP/IP-instellingen in het onderdeel Netwerkcentrum openen.

Instructies

1

Druk gelijktijdig op de Windows- en "R" toets op het toetsenbord als een Run vraag wilt weergeven.

2

"Ncpa.cpl" typt in het dialoogvenster uitvoeren en druk op "Enter". Hiermee opent u het venster Netwerkverbindingen op uw scherm.

3

Met de rechtermuisknop op de netwerkverbinding en klik op 'Eigenschappen'. Hiermee opent u het venster van het dialoogvenster Eigenschappen op het scherm.

4

Dubbelklik op "Internet Protocol Version 4" onder de rubriek "Deze verbinding heeft de volgende onderdelen". Dit laadt een TCP/IP eigenschappen dialoogvenster op het scherm.

5

Klik op het keuzerondje 'Gebruik de volgende IP-adres' om de mogelijkheid te typen in de statische IP-adresgegevens. In deze sectie is "IP adres" het veld dat wordt gebruikt voor uw statische IP. "Subnetmask" is uw netwerk of ISP's toegewezen subnet en "Default Gateway" is uw Internetprovider of netwerk gateway-adres. Uw Internetaanbieder of netwerkbeheerder moet allemaal van deze getallen aan u leveren als u zich op een netwerk met statische.

6

Klik op de "Gebruik de volgende DNS-..." radio knop zodat de mogelijkheid om in een statisch DNS-adres te typen. De "primaire DNS server" is de eerste server die Windows probeert te gebruiken en de "alternatieve DNS-Server" is de server die Windows gebruikt in het geval de primaire mislukt. Terwijl uw Internetaanbieder of netwerkbeheerder zowel van deze nummers levert, kunt u ook een aantal derde-partij DNS adressen indien gewenst.

7

Klik op "OK" om het TCP/IP eigenschappenvenster te sluiten. Hiermee gaat u terug naar het venster van de eigenschappen van de belangrijkste. Klik op "OK" onderaan het venster te sluiten.