Het wijzigen van de regio's over een DVD-speler van de Media

Het wijzigen van de regio's over een DVD-speler van de Media


Zijnde kundig voor toneelstuk DVDs op een computer is geweldig. Maar u kunt een schijf niet afspelen als er een regiocode die niet overeenkomt met waar u woont of waar u de machine kocht (er zijn zes verschillende geografische regio's). Dat komt omdat DVD-speler van de computer is standaard ingesteld om alleen spelen in een bepaalde regio. Echter als u kijken DVD's met verschillende regiocodes wilt, op uitsluitend neemt een beetje inspanning en vereist geen programmering vaardigheden te wijzigen van de regio's op uw computer, en het zal in geen enkele manier schade aan de computer.

Instructies

Wijzigen van de regio's op een Windows PC

1

Open "deze computer" uit het menu "Start". Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van het DVD-station en kies "Eigenschappen" uit het drop-downmenu.

2

Selecteer het tabblad "Hardware" boven en selecteer het station in de lijst met schijven. Klik op de knop "Eigenschappen" in de rechterbenedenhoek.

3

Klik op het tabblad 'DVD Region' boven aan het venster, en klik op het gewenste geografische gebied. Klik op "OK", en je bent klaar. U kunt dit proces herhalen tot vijf keer voordat het station krijgt "vergrendeld" in deze laatste regio.

Wijzigen van de regio's over een Macintosh OS x

4

Plaats een disc in de DVD-station van uw Mac's.

5

De regiocode voor de ingebouwde DVD-speler instellen. Een dialoogvenster zal komen en gevraagd of u de regiocode instellen voor uw computer.

6

De regiocode wijzigen tot vijfmaal met Apple's DVD regio Manager-software. Als een disc met een afwijkende regiocode in het station is geplaatst, zal het proces worden herhaald. Na de vijfde keer, zal het station in die bepaalde regiocode worden vergrendeld.

Tips & waarschuwingen

  • Als u van plan bent om te spelen een heleboel DVD's hebben een afwijkende regiocode, wellicht het moeite waard te investeren in een goedkope zelfstandige DVD-speler die is regio-vrij. Deze kunnen worden gevonden op online retailers en gespecialiseerde websites. Met een Mac OS X 10.3 of hoger ge├»nstalleerd, moet u beheerdersrechten voor het veranderen van de regiocode.
  • Omdat het de hardware in het DVD-station dat de regiocode beperkt, sommige mensen hun toevlucht tot "hacks" waarmee ze voor toneelstuk DVDs ongeacht hun regio's. Als dit gaat om het wijzigen van de firmware van de DVD-speler, is het echter niet voor de onervaren. Noch moet het worden beschouwd als licht vanwege de kans op beschadiging van de schijf en daarmee onbruikbaar.