Het wijzigen van de primaire en secundaire op een oude harde schijf van de ComputerSommige oudere harde schijven gebruiken een verbindingstype Enhanced IDE (EIDE) of Parallel ATA (PATA) die twee schijven op een enkele kabel verbindt genoemd. Wanneer twee schijven een kabel deelt, moet de hardware worden ingesteld zodat een van de stations wordt aangeduid als de "meester" en anderzijds als "Slave." De aanwijzing tussen "Master" en "Slave" is voor operationele doeleinden, en noch titel invloed op prestaties. Echter, de "Meester" drive wordt behandeld als de primaire schijf en de "Slave" wordt behandeld als de secundaire wanneer de stationsletters zijn toegewezen. Elke harde schijf heeft een jumper op de achterzijde dat moet fysiek worden aangepast om te wijzigen "primaire" en "secundaire" benamingen.

Instructies

Hoe om te schakelen van primaire en secundaire PATA/EIDE harde schijven

1

Zet de computer uit.

2

Gemalen jezelf door het aanraken van iets metalen die niet op de computer is aangesloten.

3

Schroef los en verwijder het zijpaneel van de computer.

4

De kracht en EIDE kabels verbreken door de achterkant van elke harde schijf.

5

Verwijder de harde schijven van 3,5-inch bays voor van de computer door het verwijderen van de schroeven en voorzichtig glijdt uit het station. Plaats de harde schijven op een veilige ondergrond.

6

De achterkant van de harde schijven voor een verwijzing naar de jumperinstellingen te onderzoeken. Het station moet de woorden "Master", "Slave" en "Cable Select" afgedrukt in de buurt van de jumperpinnen.

7

Overschakelen van de jumper op de harde schijf die is ingesteld als "Master" te "Slaaf" en de jumper op de harde schijf die is ingesteld als "Slave" tot "Master." Voor basisinstellingen, moeten de jumpers verticaal worden uitgelijnd met de pinnen. Verschuif de jumper uit de twee pinnen zachtjes en duw op de twee pinnen die overeenkomen met de nieuwe gewenste instellen.

8

Dia die de harde schijven terug in naar de baaien een op een tijdstip en plaats die de schroeven terug in.

9

Sluit de EIDE en power kabels naar de twee harde schijven.

10

Sluit de melding.

Tips & waarschuwingen

  • U wellicht beide zijpanelen te verwijderen van een harde schijf afhankelijk van de behuizing van de computer verwijderen.
  • De computer kan booten vanaf een schijf, ongeacht als het is de primaire of secundaire drive, als u van de computer BIOS opstartinstellingen wijzigt te prioriteren van één schijf boven de andere.
  • Als de jumpers zijn omlaag geduwd kunt ver u de schroevendraaier die u gebruikt voor het openen van de computer om te helpen verwijderen van de jumper, voorzichtig niet om te buigen van de pinnen.
  • Verschillende harde schijven hebben verschillende jumperinstellingen voor verschillende functies, zodat als het station niet zeggen welke sleuf jumper wat doet, u naar de harde schijf of de computer handleiding verwijzen moet.
  • Als de computer niet inschakelt nadat u op de stations overgestapt bent, is er mogelijk een kabel los. Als de jumperinstellingen verkeerd zijn, kan de computer er slechts één van de schijven.
  • Wees voorzichtig met statische elektriciteit en vloeistoffen bij het openen van de behuizing van een computer voor werk.
  • Heftig schudden of droping de harde schijf kan ervoor zorgen dat de schijf lezing mechanisme of opslagmechanisme (de schijven) te breken, die zal breken de drive en vernietigen van alle gegevens.