Het wijzigen van de Nameserver IP-adres in Plesk

Parallels Plesk Panel is een control panel geïnstalleerd door sommige web hosting-bedrijven zodat klanten verschillende aspecten van hun rekeningen te bepalen. Het gaat hierbij om eenvoudige taken zoals bestandsbeheer en meer geavanceerde taken, zoals back-up van de server. Mensen die het registreren van een domeinnaam die zij wensen te gebruiken met een andere hosting account moet de nameserver IP-adres in Plesk wijzigen. Dit vertelt de domeinnaam waarnaar de bezoeker direct. Zoals de meeste dingen in Plesk, kan dit worden bereikt in een paar eenvoudige stappen.

Instructies

1

Meld u aan bij het Plesk control panel van de hosting-account of een account bij de domeinregistreerder waarvoor de update nameserver.

2

"Server" in het linker menu, klik op het pictogram "DNS" in de rubriek "Diensten".

3

Selecteer "A" in het "recordtype" drop-down menu en klik op de knop "Add nieuwe DNS-Record".

4

Voer een naam voor de nameserver. De meeste configuraties gebruiken "ns1" voor nameserver één en "ns2" voor nameserver twee.

5

Voer het IP-adres dat u wilt gebruiken met de nameserver. Raadpleeg uw hosting bedrijf voor informatie over de IP-adressen die ze aan u zijn toegewezen.

6

Herhaal de procedure voor het maken van extra nameservers voor uw account.

7

Scroll naar beneden op de belangrijkste pagina van de configuratie van de "DNS" na het maken van de laatste nameserver.

8

Het selectievakje in naast alle andere "A" records wilt verwijderen, klik op de knop 'Verwijder de geselecteerde' boven de tabel.