Het wijzigen van de grootte & grenzen van beelden in MS Word

Het wijzigen van de grootte & grenzen van beelden in MS Word


Of u een aankondiging over een aanstaande gebeurtenis of foto's toevoegen aan een rapport maakt, kunt u de grootte en de omtrek van een afbeelding bewerken. Uw afbeelding kan een foto, een vorm of tekstvak, en u kunt elk op dezelfde manier manipuleren omdat ze allemaal op hetzelfde principe werken. U kunt een afbeelding naar uw wens formaat of wijzigen van haar grenzen om er opvallen.

Instructies

Formaat van afbeeldingen

1

Open het Word-document met een afbeelding.

2

Klik op de afbeelding die u wilt grootte om deze te selecteren. U ziet het beeld geschetst met grijze cirkeltjes verschijnen rond de omtrek en een groene cirkel aan de bovenkant.

3

Beweeg uw muis over een van de grijze cirkels totdat u ziet een pijl met twee-directionele verschijnen. Klik en sleep om de afbeelding kleiner of groter maken. Klik en sleep van andere zijden zo nodig. Loslaten van de knop wanneer u tevreden met de grootte bent.

Afbeelding randen wijzigen

4

Selecteer een afbeelding in uw document door erop te klikken.

5

Klik op de "Format" tabblad op het lint.

6

Klik op het potloodpictogram in de Picture Styles-groep. Selecteer een kleur voor de rand door erop te klikken als u een andere kleur wilt gebruiken voor de rand. Klik op het potloodpictogram opnieuw om een lijndikte als u wilt dat de rand van een dikker of dunner.

7

Als u gebruik wilt maken uit de vooraf gedefinieerde randstijlen Word, klikt u op 'Snelle opmaakprofielen' in de Picture Styles-groep in het lint.