Het wijzigen van de Computer draadloos kanaal om een beter signaalAls u in een dichte woonwijk waar u met andere gebruikers van draadloze netwerken zijn geclusterd woont, u treedt trage verbindingen of gedaald van draadloze signalen. Wijzigen van het kanaal op uw draadloze router kan verhogen de snelheid van de verbinding zodat deze overeenkomen met uw geadverteerde Internet service rating. Een draadloze kanaal is een bepaalde frequentie die de router maakt gebruik van om uw computer op afstand verbinding te maken met het Internet.

Instructies

1

Kopen of downloaden van een monitoringdienst van Wi-Fi. Een Wi-Fi-monitor lijsten van alle routers (draadloze netwerken) in uw buurt en vertelt u welk kanaal ze gebruiken. InSSIDer is bijvoorbeeld een gratis Wi-Fi monitoring programma dat kan worden gedownload van Download.com.

2

Voer de controlesoftware van Wi-Fi en identificeren van uw draadloze netwerk.

3

Bepalen als uw draadloze kanaal wordt gebruikt door andere nabijgelegen routers. Als andere routers van je kanaal gebruikmaken, kon dit interfereren met uw router's werking en nemen de systeemprestaties sterk af.

4

Toegang tot uw router's support portal door IP adres van de router in de adresbalk van de browser van uw Internet te typen. Vele routers het volgende IP-adres gebruiken: http://192.168.1.1. Verwijzen naar de handleiding van uw router om te bepalen hoe toegang tot uw router's support portal.

5

Wijzig het kanaal dat niet vaak door andere routers in uw omgeving gebruikt wordt. De locatie van de kanaalkeuze van de selectie zal afhangen van de fabrikant van uw router. Bijvoorbeeld, is de locatie van deze optie op Netgear routers gevonden op de eerste pagina van de router support portal.