Het wijzigen van de BIOS-instellingen van Computer

BIOS (Basic Input-Output System) is de manier waarop de hardware van een computer met zijn werkend systeem communiceert. U kunt gemakkelijk openen en wijzigen van de BIOS-instellingen van uw computer tijdens het opstarten om u te voorzien van een meer aangepaste computerervaring.

Instructies

1

Inschakelen of de computer opnieuw opstarten en scherp in de gaten terwijl het wordt opgestart. U ziet een bericht kort tijdens het opstarten die u zal instrueren hoe toegang tot de BIOS-instellingen. Het scherm zal u vertellen welke knop op uw toetsenbord zal u druk op te voeren BIOS. Het is meestal de F1, F2 of Del toets.

2

Druk op de toets op het toetsenbord zoalsgespecificeerd door het opstartscherm wordt weergegeven. U zal alleen zitten kundig voor druk op deze toets om BIOS gedurende de tijd dat het scherm wordt weergegeven. De BIOS-instellingen worden nu getoond op het scherm.

3

Klik op de tabs boven aan het scherm voor elke sectie van de BIOS-instellingen opgeven. Het hoofdscherm is een plaats waar u de instellingen voor uw harde schijven en andere opslagsystemen kunt definiƫren. Het scherm Geavanceerd kunt u instellingen wijzigen zoals hoe de computer moet opstarten en als je wilt om te overklokken CPU. De veiligheid-scherm kunt u een BIOS-wachtwoord instellen. Het beeldscherm van Hardware kunt u bekijken van de spanning, de temperaturen en de snelheid van de ventilator van uw hardware.

4

Klik op een optie die u veranderen in BIOS willen zou dus het is gemarkeerd. Typ een nieuwe waarde of gebruik de pijltoetsen om door de opties te bladeren.

5

Druk op de F10-toets om te slaan en BIOS te sluiten nadat u uw wijzigingen hebt aangebracht. Herstart uw computer na elke wijziging die u in de BIOS-instellingen aanbrengt.