Het weergeven van bestandsextensies in Windows Vista

Windows Vista bestandsextensies (.doc, .exe, enz.) niet wordt weergegeven op de standaard. U kunt dit echter wijzigen door het bewerken van uw opties van de omslag. Configuratie van uw systeem wilt weergeven van de volledige extensie is vooral handig als je te maken hebt met een bestandstype dat is onherkenbaar door Vista. Het andere voordeel van het weergeven van de bestanden met de extensie is het vermogen om te veranderen van het bestandstype; Als de bestandsextensie wordt weergegeven, kunt Vista u de bestandsextensie met gemak wijzigen door met de rechtermuisknop op het bestand en kiezen "Rename". Als de bestanden met de extensie is verborgen, hoeft u deze optie niet.

Instructies

1

Klik op het Windows-pictogram op de taakbalk om uw startmenu te openen. Klik op "Control Panel" aan de rechterkant van het menu.

2

Wanneer het menu Configuratiescherm wordt weergegeven, klikt u op "Voorkomen en Personalization".

3

Klik op "Mapopties"; Kies 'Weergave' wanneer het keuzerondje wordt weergegeven.

4

Scroll naar beneden totdat u "Extensies voor bekende bestandstypen verbergen". Klik in het vak aan de linkerkant de optie te deselecteren.

5

Klik op "Apply", en klik op "OK" om de wijzigingen te bevestigen. De gehele bestandsextensie wordt nu weergegeven.

Tips & waarschuwingen

  • Als u besluit dat u niet wilt dat het bestandsextensies weergegeven, herhaalt u het proces (het vakje in plaats daarvan) om te keren.