Het verschil tussen Xeon & Itanium

Het verschil tussen Xeon & Itanium


Intel ontwikkelde Itanium server microprocessoren voor grote organisaties. In tegenstelling tot Itanium, was de Xeon ontwikkeld om te werken in zowel 32 - en 64-bits servers. Beide bestaan al sinds de vroege 2000s, maar een werkt beter dan de andere onder specifieke voorwaarden zoals database en virtualisatie.

Geschiedenis

Wanneer Intel de richting van haar microprocessoren geplande, bedoeld het om steeds hogere eisen op prestaties blijven steunen. Eén aspect hiervan was dat de vraag naar server-verwerkingstoepassingen moet overeenkomen met de voortgang van het werkstation computing, en alle andere apparaten. Keeping up met de vraag, en concurreren met AMD was veel zoals springen door hoepels. Vraag reed ontwerp verschillen en de weg geëffend voor de productie van speciale chips zoals de Itanium, tijdens een poging om te voldoen aan bestaande klanten met compatibiliteit producten zoals Xeon.

32-bits versus 64-bits architectuur

Een van de belangrijkste verschillen tussen Xeon en Itanium is dat Xeon is gebouwd met de mogelijkheid om te werken met bestaande apparatuur en in 32 - en 64-bits systemen voldoen aan vrijwel elk niveau van de server. De Itanium draait alleen op 64-bits.

Betekenis

De Itanium-processor is ontworpen voor grootschalige operatie servers kunnen adres geheugen met veel processorkracht nodig. Een Xeon-processor is niet ontworpen voor deze geheugen bandbreedte situaties. Itaniums zijn specifiek voor grote organisaties servers en niet geschikt voor kleinere serveromgevingen.