Het verschil tussen VGA en SVGA kabelIn traditionele desktop computer setups verbindt een kabel een computer met een monitor. Een video grafische array (VGA) kabel draagt analoge signalen en ondersteunt videoresoluties tot en met 640 x 480. Een super video grafische matrix (SVGA)-kabel draagt analoge signalen en ondersteuning biedt voor resoluties tot en met 800 x 600. SVGA is ook bekend als verbeterde of ultra VGA. Meeste SVGA-kabels ondersteunen veel hogere schermresoluties dan de 800 x 600-standaard.

Functies

VGA en SVGA kabels antennestekker met pinnen gerangschikt in drie gespreide rijen: de eerste en laatste rij hebben 5 pinnen en de middelste rij, met slechts 4 pins, lijkt te hebben een ontbrekende pin. Maar geen pin ontbreekt. Deze 14-pin-configuratie is de standaardconfiguratie en deze kabels worden aangesloten op high-density, 3-rij, 15-polige VGA-poorten, of sockets, op computerschermen, andere display apparaten en adapters. Het is onmogelijk te zeggen het verschil tussen labelloze VGA en SVA kabels gewoon door te kijken. Als een SVGA-kabel is aangesloten op een compatibele apparaat en uw computer grafische kaart, moet een resolutie van 800 x 600 of beter openstaan.

Grootte

Dikkere, labelloze kabels die meer dreigen te worden SVGA dan zijn dunner. Dit is vooral omdat SVGA kabels meestal veel meer afscherming hebben dan VGA-varianten. Bovendien, om te helpen elimineren inmenging en aantasting van het signaal, hebben SVGA kabels meestal ferriet kralen. Hoewel niet een garantie, is de diameter van een kabel kunnen vaak een maatregel van de kwaliteit. In de meeste gevallen, hoe dikker de kabel, hoe beter de kwaliteit.

Betekenis

SVGA, waarvoor meer videogeheugen en computer grafische mogelijkheden dan VGA, ondersteunt maximaal 16 zwartwitpagina miljoen kleuren. Met VGA en de maximale resolutie van 640 x 480, worden slechts 16 kleuren ondersteund. VGA-monitoren zijn nu verouderd. De Video Electronics Standards Association (VESA), een consortium van de videoadapter en monitor fabrikanten, ontwikkelt normen voor SVGA. Veel computers, beeldschermen en zelfs televisies nog ondersteunen SVGA-verbindingen. Niettemin, de invoering van meer geavanceerde Videonormen zoals DVI en HDMI hebben gemaakt SVGA technologie vrijwel achterhaald met alle, maar oudere systemen.

Kabel kwaliteit

Met een hoge resolutie signalen voor lange afstanden vervoerd vereist betere kabel dan lagere resolutie signalen overgedragen kortere afstanden. Bij het verzenden van afbeeldingen in hoge resolutie over afstanden korter dan 5 voeten, is een low cost, low-spec kabel waarschijnlijk toereikend. Problemen die zich voordoen met slechte kwaliteit kabels opnemen helemaal dubbele afbeeldingen, vlekkerig beelden en, eventueel, geen afbeeldingen.

Waarschuwingen

Controleer de configuratie van de poorten, of sockets, moet worden gebruikt voor het kopen van een nieuwe kabel van welke aard. Als ze zijn traditionele vrouwelijke configuraties (met gaatjes), zorg ervoor dat beide uiteinden van de kabel zijn mannelijke (met pinnen). Controleer of het aantal rijen en het aantal pinnen in elke rij overeenkomen met zo goed. MDA, CGA en EGA monitoren zal niet werken met VGA-kabels. Ook kunt u geen VGA en SVGA monitors met nieuwere DVI en HDMI-kabels.