Het verschil tussen LED & LCD monitorenAls LCD en LED monitoren lijken, dat is omdat ze zijn. Zowel LCD en LED gebruiken de dezelfde fundamentele schermtechnologie. Het verschil tussen de twee is alleen hoe het display is verlicht.

LCD

LCD-schermen zijn niet zelf verlichten. Een achtergrondverlichting nodig zij produceren een zichtbaar beeld. Regelmatige LCD's zijn verlicht door CCFLs (koude kathode TL lampen). Deze lichten lijken op de TL lichte buizen gebruikt voor verlichting, en zijn gerangschikt in horizontale rijen achter het LCD-scherm.

LED

Een LED-TV nog steeds maakt gebruik van een LCD-scherm, maar in plaats van CCFLs, brandt het met behulp van een array van ledverlichting. Anders dan dat is een LED-display bijna identiek aan een LCD, hoewel LED de nieuwere, meer eigentijdse functie is.

Voordelen

Aangezien de LED-lampjes zijn kleiner en dunner dan de CCFLs, kan een LED-monitor dunner en meer lichtgewicht dan een LCD-monitor dat maakt gebruik van CCFLs. de ledverlichting zijn ook energie-efficiënter dan CCFL verlichting, en ook beter presteren. Volgens de NY Times schrijver Eric A. Taub is dit omdat CCFL verlichting altijd worden moeten, die doet pijn contrast niveaus in donkere scènes. LED-lampjes zijn alleen wanneer ze worden, moeten zodat het contrast en zwart niveaus op een LED-monitor zijn meestal superieur aan die gevonden op een LCD-beeldscherm die gebruikmaakt van CCFL-lampen verlichten.