Het verschil tussen DDR1 en DDR2

Dubbele gegevenssnelheid RAM, in de vorm van DDR1 en DDR2, is een soort RAM-geheugen gebruikt in computers. RAM kan de centrale verwerkingseenheid programma's op uw computer sneller te lezen.

Vergelijking

DDR1 RAM is opgebouwd van 184 pins, terwijl DDR2 RAM uit 240 pinnen bestaat. DDR1 RAM ondersteunt gegevenssnelheden variërend van 200 tot 400 megabytes per seconde. DDR2 RAM ondersteunt gegevenssnelheden die variëren van 400 tot 800 MB/s, het dubbele van de datasnelheid die DDR1 ondersteunt.

Geschiedenis

DDR1 technologie werd voor het eerst geïntroduceerd in 2002. DDR2 is tijdens het midden van 2004 op de markt verschenen. DDR1 was de eerste generatie van dubbele gegevens stem RAM, met DDR2 zijn directe opvolger.

Waarschuwing

DDR1 en DDR2 RAM kan niet worden verwisseld, aangezien moederborden niet toestaan voor meerdere typen RAM-geheugen worden geïnstalleerd samen op hetzelfde systeem.

Fun Fact

Als gevolg van de technologische vooruitgang, zijn DDR1 en DDR2 RAM verouderd in de computerindustrie technologie. DDR3 RAM begint ter vervanging van de eerste en tweede generatie DDR RAM, met basis snelheden die tweemaal de gegevenssnelheid van DDR2-technologie.