Het uitvoeren van een ReadyNAS ReadyNAS back-up

Het uitvoeren van een ReadyNAS ReadyNAS back-up


De Netgear ReadyNAS netwerk bijgesloten opslag (NAS) eenheid is ontworpen om opslag voor bestanden en gegevens van de back-up van een computer thuis of op kantoor. De bestanden mogelijk te groot of te veel om op te slaan op de computer, of archiveringsdoeleinden bestanden die zijn zelden nodig. Als de ReadyNAS mislukt, kan je verliest belangrijke bestanden en back-upkopieën die essentieel zijn als de computer niet meer zou zijn. Ter bescherming van de gegevens die zijn opgeslagen op de ReadyNAS, moet u de back-up van die gegevens ook overwegen. Een oplossing is het installeren van een tweede ReadyNAS en synchroniseert de bestanden tussen de twee eenheden, die volledige toegang tot bestanden en back-upkopieën die moeten beide eenheid mislukken.

Instructies

1

Open de voorzijde browsertoepassing geïnstalleerd wanneer u geconfigureerd uw ReadyNAS eenheden. Voor elke ReadyNAS, klik op "Diensten," dan "bestand standaardprotocollen," en controleer of de selectievakjes uit voor de "NFS" en "Rsync" zijn geselecteerd. Hierdoor zal u beide protocollen gebruiken voor uw ReadyNAS ReadyNAS back-up.

2

Klik op "Deelt," dan "toevoegen aandelen" voor uw back-ReadyNAS. U moet de namen van de shares die u zal worden back-up van uw bron ReadyNAS dupliceren. Bijvoorbeeld, hebt u een share genaamd "Muziek" op uw bron ReadyNAS, moet u dezelfde naam voor een share op uw back-ReadyNAS invoeren.

3

Klik op "Aandelen", "Aandeel woning" voor beide ReadyNAS eenheden. Zorg ervoor dat de "NFS" en "Rsync" protocollen actief op iedere machine zijn. Als het pictogram is gekleurd, zijn de protocollen actief. Als het pictogram is grayed-uit, klik op het pictogram en kies ' Lezen/schrijven' uit het drop-down menu te activeren van het protocol.

4

Klik op 'Backup' op uw bron ReadyNAS. "Voeg een nieuwe back-uptaak." Op de bron ReadyNAS moet u een aparte back-uptaak voor elk aandeel instellen. Schakel in de sectie "Select Source back-up" van het scherm de delen uit de drop-down menu. Selecteer in de sectie "Selecteer back-up bestemming", "externe: NFS Server." Voer het pad naar de locatie van het aandeel in het formaat "myserver: / mypath". Een voorbeeld zou zijn "readybackup/muziek".

5

Kies uw back-upschema. Het back-upschema kan worden overgelaten aan de standaard, omdat u alleen een NFS back-up de eerste keer doet. NFS back-ups zijn sneller dan Rsync back-ups, en zult u uw eerste volledige back-up moet snel. Daaropvolgende reservekopieën, die incrementele back-ups die back-up alleen bestanden die zijn gewijzigd op uw bron ReadyNAS zijn zal, kunnen worden gedaan via Rsync omdat snelheid zal niet een probleem.

6

Selecteer "First Time" in het "Volledige back-upplanning" drop-down menu. Dit zal het uitvoeren van een volledige back-up, met behulp van het NFS-protocol, zodra u klikt op de "Apply" knop aan de onderkant van het venster.

7

Maak extra volledige back-ups van alle van de aandelen op de bron ReadyNAS, volgens dezelfde procedure. Wanneer de back-ups voltooid zijn, hebben u volledig reservekopie van uw bron ReadyNAS naar de bestemming ReadyNAS.

8

Selecteer "Backup" en vervolgens "Backup Jobs" voor de bron ReadyNAS. Alles van de volledige NFS back-uptaken zelfgemaakt uitschakelen. Dit zijn de NFS back-ups en uw toekomstige back-ups zal gebeuren via het protocol Rsync.

9

Nieuwe back-uptaken voor elk van uw aandelen, volgens dezelfde procedure als je deed met de NFS back-ups maken. In het "Selecteer back-up bestemming" gedeelte van het scherm, kies "Externe: Rsync Server" en voer het pad naar de locatie van het aandeel in het formaat "myserver::share". Een voorbeeld pad zou "readybackup::music".

10

Kies uw regelmatige back-upschema. De twee ReadyNAS eenheden zal het synchroniseren van hun bestanden op basis van dit schema elke vier, zes, acht, van de techniek van 12 of 24 uur. U kunt ook selecteren of u wilt een back-up elke dag of op specifieke dagen door te klikken op het selectievakje tekstvakken vervolgens naar de dagen.

11

Klik op toepassen. De eerste Rsync back-up wordt gestart, maar er waarschijnlijk weinig zullen of geen gegevens overgedragen omdat u al een volledige back-up hebt uitgevoerd. Op basis van uw schema, de bron ReadyNAS zal automatisch en regelmatig een back-up van al de aandelen naar de bestemming ReadyNAS.