Het uitschakelen van IPv6 voor traag Internet

IPv6 is een nieuwe adres internetprotocol dat wordt uiteindelijk vervangen door het huidige standaard protocol, IPv4. Standaard IPv6 is ingeschakeld in zowel Windows Vista en Windows 7, echter de meeste voorzien van een netwerkhardware is niet nog aangepast naar IPv6. Bij het gebruik van apparaten die van IPv4 met IPv6 ingeschakeld gebruikmaken, uw Internet en netwerk verbinding kan lijden, wat resulteert in langzamer overbrengen, download en upload snelheden. Schakel permanent IPv6, moet u uw systeemregister bewerken. Als u besluit dat u wilt inschakelen van IPv6 op een later tijdstip, kunt u dit heel gemakkelijk doen.

Instructies

1

Open het menu "Start" en typ "regedit" in het zoekvak. Klik op het pictogram van Regedit in de zoekresultaten om de Registereditor te openen. Als het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer wordt weergegeven, klikt u op "Doorgaan".

2

Dubbelklik op 'HKEY_LOCAL_MACHINE,"gevolgd door 'SYSTEM' gevolgd door 'CurrentControlSet," gevolgd door "Diensten" gevolgd door "TCPIP6" en uiteindelijk "Parameters."

3

Klik op 'Bewerken' boven aan het venster, selecteer "Nieuw" en selecteer vervolgens "DWORD (32-stukje) waarde." "DisabledComponents" invoeren in het tekstvak "Waardenaam" en druk op de toets "Enter". Als de "DisabledComponents" sleutel al bestaat, moet u deze stap overslaan.

4

Dubbelklik op "DisabledComponents" en "0xffffffff" typt in het tekstvak "Waardegegevens". Klik op "OK" als uw wijzigingen wilt opslaan. De waarde "0xffffffff" schakelt IPv6 en configureert u Windows voor het gebruik van het IPv4-protocol.

5

Sluit de Register-editor en start de computer om te voltooien van de wijzigingen.

Tips & waarschuwingen

  • Verwijder de "DisabledComponents" sleutel die was gemaakt opdat IPv6 op een later tijdstip.