Het toevoegen van meerdere refererende sleutels in SQL

Het toevoegen van meerdere refererende sleutels in SQL


SQL Server is een relationele database-oplossing, wat betekent dat u kunt koppelen tabellen met behulp van primaire en refererende sleutels. De primaire sleutel verbindt met de refererende sleutel van een andere tabel. Hiermee kunt u een query voor het ophalen van gegevens uit meerdere tabellen maken. U moet de refererende sleutel in een tabel om de relatie tussen de twee tabellen instellen. Dit gebeurt in de belangrijkste SQL Server-console.

Instructies

1

Klik op de Windows "Start" knop. Klik op "Alle programma's" en "SQL Server". Klik op de "SQL Server Management Console" om de software te openen.

2

Met de rechtermuisknop op de database die u wilt gebruiken en selecteer "Nieuwe Query." Hiermee opent u een teksteditor waarin u uw SQL-code te manipuleren van de tabellen schrijven.

3

Typ de volgende code toe te voegen in één keer meerdere refererende sleutels:

maken van de tabel betalingen

(PaymentId integer primaire sleutel,

Pay_Date de datetime,

KlantId integer verwijzingen customer(customerId),

orderId integer verwijzingen volgorde (orderId));

In dit voorbeeld is de "Klantnummer" gekoppeld aan veld van de customerId van de tabel van de "klant". De "orderId" verwijst naar de tabel van de orde. Deze code maakt twee refererende sleutels in een keer aan twee verschillende databasetabellen.

4

Druk op "F5" de programmacode uit te voeren. De refererende sleutels worden gemaakt op uw tabellen.