Het toevoegen van een tweede Linksys-Router met een netwerk

Het toevoegen van een tweede Linksys-Router met een netwerk


Meestal kunnen standaard computer routers kunnen maximaal vier computers dezelfde bekabelde internetverbinding delen. Voor de meeste mensen dit zullen meer dan genoeg, maar als je een kantoor aan huis of een andere soort bedrijf waar u zult moeten meer computers met elkaar verbinden, hebt u tot aanschaf van een tweede router. Door het aansluiten van een tweede router naar de eerste, kunt u meer computers dezelfde Internet-verbinding delen.

Instructies

1

Sluit een Ethernet-kabel aan op een van de genummerde "OUT" poorten op de achterkant van de router van het belangrijkste in uw netwerk. Dit zijn dezelfde poorten die u gebruiken zou om een apparaat zoals een computer verbinden met de router. Dit moet gebeuren via de router die rechtstreeks is verbonden met uw Internet-modem (indien van toepassing).

2

Sluit het andere uiteinde van de dezelfde kabel aan op de "IN"-poort op de achterkant van de tweede router in het netwerk. Dit is de poort die u rechtstreeks met een Internet-modem verbinden zou als u slechts één router in uw thuisnetwerk gebruikt.

3

Zorg ervoor dat de tweede router is aangesloten op een stopcontact voor power via de meegeleverde AC-adapter. Dit zal het voorzien van macht.

4

Sluit alle computers die u wilt toevoegen aan het netwerk naar de tweede router met Ethernet-kabels. De Internet-verbinding zal worden doorgegeven van de modem aan de eerste router, op welk punt het zal worden doorgegeven via de ethernetkabel naar de tweede router en op alle computers die verbonden zijn aan een eenheid.

Tips & waarschuwingen

  • Als u verbinding wilt maken zoveel apparaten mogelijk met een thuisnetwerk, overwegen de aankoop van een draadloze router. U kunt veel meer apparaten op een draadloos netwerk dan u ooit zou met een vast kunnen, en u hoeft niet extra hardware of Ethernet-kabels voor elk apparaat aan te schaffen.