Het toevoegen van een standaard TCP/IP-printerpoort met de Wizard

Printers die rechtstreeks op een computer met behulp van een USB-poort, de parallelle poort of de andere directe verbinding, zijn geïnstalleerd al stuurprogramma's zijn geïnstalleerd op de computer. Als de computer van een directe verbinding aan een netwerkverbinding beweegt, het toevoegen van dat een TCP/IP printer port naar de bestaande printerconfiguratie is een eenvoudige procedure die bespaart u tijd.

Instructies

1

Klik op de "Start" knop, en vervolgens "Printers en faxapparaten", klik de "Een printer toevoegen" link bevindt zich in de linkerbovenhoek van het venster dat wordt weergegeven.

2

Klik op de "Next" knop in het venster dat verschijnt, klik vervolgens op de "Lokale printer die met deze computer verbonden" radio knop, schakel de "automatisch detecteren en installeren van mijn Plug en Play-printer," en klik op de knop "Volgende".

3

Klik op de "Maak een nieuwe poort" radio knop, en klik vervolgens op de "Type poort:" drop-down menu, select "Standaard TCP/IP-poort" en klik op de knop "Volgende".

4

Typ het IP-adres van de netwerkprinter in de "printernaam of IP-adres" veld (de "poortnaam:" veld moet automatisch worden ingevuld) en klik op de knop "Volgende".

5

Klik op de knop "Voltooien" in het venster dat verschijnt nadat de wizard is gevonden en verbonden met de netwerkprinter.

Tips & waarschuwingen

  • Als de wizard niet in staat om te vinden van de printer op het netwerk is, een softwarematige firewalls op de computer uitschakelen en vervolgens stapsgewijs door de procedure opnieuw toe te voegen van de TCP/IP-poort.
  • Als u wilt toevoegen een TCP/IP poort zonder een printer toe te voegen, typt u enkele tekens in het "printernaam of IP-adres:" veld bevindt in het venster "Add Port", klik op de knop "Volgende". Na een korte pauze, klikt u op de selectie van de "Generieke netwerkkaart" in het drop-down menu van de "Extra poortgegevens nodig"-venster dat verschijnt, en klik op de "Next" knop, en vervolgens de knop "Voltooien".