Het toevoegen van een secundaire e-mailaccount met Outlook Express

Het toevoegen van een secundaire e-mailaccount met Outlook Express


Als je net als vele savvy gebruikers van het Internet, wellicht hebt u meer dan één e-mailadres. Het bijhouden van allemaal kunnen een gedoe, vooral wanneer zij worden gehost op verschillende servers. E-mail software zoals Outlook Express kunt u e-mail eenvoudiger kunt beheren voor u. U kunt met Outlook Express, mail ophalen via verschillende accounts op één plaats. U kunt controleren voor mail in de secundaire account op dezelfde manier als met de primaire (standaard)-account.

Instructies

1

Het starten van Outlook Express. Ga naar "Tools" op de menubalk. Klik op 'Accounts'.

2

Klik op de "toevoegen" "knop met de pijl in het dialoogvenster 'Accounts'. Wanneer het menu 'Toevoegen' verschijnt, klikt u op 'Mail'. Een wizard begeleidt u bij het aanmaken van een nieuwe account.

3

Typ de naam die u wilt weergeven in uw uitgaande e-mails. Bijvoorbeeld, "John Smith". Klik op "Next".

4

Voer de volledige e-mailadres voor de nieuwe account zoals "[email protected]" Klik op "Next".

5

Voer uw e-mail serverinformatie. Klik op de mail servertype van de drop-down lijst. U kunt 'POP3', 'IMAP' of 'HTTP'. Typ uw server voor inkomende e-mail de naam (zoals "mail.comcast.net") in het veld 'Inkomende Mail'. Typ de naam van de uitgaande mail server in het veld eronder, zoals "smtp.comcast.net." Klik op "Next".

6

Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord. De naam van de gebruiker verschilt van de weergavenaam. De naam van de gebruiker kan bijvoorbeeld "jsmith" worden. De "Onthoud wachtwoord" selectievakje Als u liever niet te typen elke keer. Vink "Log op met behulp van beveiligd-wachtwoordverificatie" als uw server vereist.

7

Klik op "Next" en klik op "Finish". U ziet nu de nieuwe e-mailrekening in 'Outlook Express 'Accounts' in het dialoogvenster. Als dit slechts een secundaire account is, laat het zoals het is. Als u maken het de standaard-e-mailaccount willen zou, klikt u erop om deze te selecteren en klik vervolgens op "Als standaard instellen".

8

Klik op de knop "Sluiten". Als u wilt controleren op e-mail, klik op de pijl in de knop "Verzenden/ontvangen" en klik op de nieuwe account.

Tips & waarschuwingen

  • Als u uw mail servernamen en/of veiligheidseisen niet weet, neem dan contact op met uw e-mailserviceprovider (die wellicht ook uw Internet Service Provider).
  • Niet aanvinken "Wachtwoord onthouden" als andere mensen toegang tot uw computer hebben kunnen.